banner564

18 yaşında hayatı karardı

Cinsel ilişki için anlaştığı adamı ormanlık araziye götürüp, fantezi yapacağını söyleyerek, el ve ayaklarını bağladıktan sonra bıçaklayıp parasını çalan Dorina’ya 5 yıl hapislik verildi

18 yaşında hayatı karardı
banner598

 Suna ERDEN

Girne-Beylerbeyi Köyünde 15 Temmuz 2017 tarihinde meydana gelen olayda seks işçiliği yapan ve birlikte olmak için anlaştığı 28 yaşındaki İlker Arabacı’yı ormanlık araziye götürüp, fantezi yapacağını söyleyerek el ve ayaklarını bağladıktan sonra bıçaklayıp, parasını çalan Dorina Codreanu hakkındaki dava dün karara bağlandı. 
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan 18 yaşındaki Moldova uyruklu sanık, hapis cezasına çarptırıldı. Ağır ceza heyeti, “Ağır yaralama”, “Soygun” ve “Bıçak taşıma” suçlarından yargıladığı sanığı 5 yıl hapse mahkûm ederken, kararda ağırlaştırıcı faktörlerin bıçakladığı Arabacı’yı yaralı bir şekilde bırakıp kaçması, en hayati organlarını hedef alması olarak belirtildi.

Bu tür suçlar yaygınlaştı
Girne-Beylerbeyi köyünde ormanda İlker Arabacı’yı ellerini ve ayaklarını bağlayıp, göğsünden bıçakladıktan sonra parasını çalıp kaçmaya çalışırken yakalanan 18 yaşındaki Dorina Codreanu hakkındaki dava dün karara bağlandı. Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Tamer Sağer huzurundaki davanın kararını Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu açıkladı. Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, KKTC’nin bir hukuk devleti olduğunu bu yüzden kimsenin kimseyi cezalandırmaya hakkı olmadığına vurgu yaptı. Olayın olgularına değinen Beyoğlu, işlenen suçun toplumda ciddi travmalara neden olduğunu ve KKTC’de bu tür suçların yaygınlaştığına dikkati çekti. 

Ayağının tozuyla suç işledi
Sanık Dorina Codreanu’nun meyve bıçağını Arabacı’nın hayati organlarına gelecek şekilde sapladığını ifade eden Beyoğlu, bunun sanık aleyhinde ağırlaştırıcı etken olduğuna vurgu yaptı. 
Soygun suçlarının şiddet içeren suçlar olduğuna dikkati çeken Beyoğlu, Codreanu’nun ülkeye 2017 yılı Haziran ayında giriş yaptığını ve kısa bir süre sonra bu suçu işlediğini kaydetti.  Beyoğlu, sanığın Arabacı’yı savunmasız eli kolu bağlı bir şekilde bıçakladığını ve bağlı bırakarak olay yerinden kaçtığını kararda dikkate aldıklarını belirtti. 
Sanığın 18 yaşında olması, genç suçlu sayılmasını da lehine değerlendirdiklerini kaydeden Beyoğlu, heyetin oy birliği ile Codreanu’yu 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Olayın geçmişi
S.S.isimli 35 yaşındaki erkek şahsın vasıtasıyla Arabacı ile cinsel ilişki için anlaşan sanık, onu ormanlık alana götürmüş, Arabacı’nın ellerini ona ait pantolon kemeri ile ayaklarını ise kendi şalıyla bağlamıştı. Sanık, yanında taşıdığı meyve bıçağı ile Arabacı’nın göğsüne bir kez sokmak suretiyle ağır yaralayıp, bağlı bir şekilde bırakıp kaçmıştı. Arabacı’nın bin 180 TL parasını da çalan sanık çok geçmeden yakalanırken, hastaneye kaldırılan Aarabacı aylar süren bir tedavi görmüştü. Polis, fuhşa aracılık eden S.S. isimli şahsı ve sanığı mahkemeye çıkarmış, S.S. teminatla serbest kalırken, sanık Dorina yargılanmak üzere cezaevine gönderilmişti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473