banner564

180 TL de üst

Bilgisayarda hazırladıkları sahte 200’lük banknotu ‘Tatlı’ Benzin istasyonundan 20 liralık benzin alarak bozdular

180 TL de üst
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Gökhan Şahin, Mert Sicimoğlu ve Berrat Gökay Yılmaz isimli zanlıların, İskele’ye bağlı Yedikonuk’taki evlerinde bilgisayar ortamında hazırladık 200 TL’lik sahte banknotları piyasaya sürdükleri iddiasıyla İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Konu ikametgahın sahibi olan Emre Çetinkaya’nın aranmakta olduğu bildirildi.
Mahkemeye meseleyi aktaran İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Mustafa Paşa, mahkeme huzurundaki zanlıların, 17 Ekim 2017 tarihinde, Yedikonuk’ta, Emre Çetinkaya’ya ait ikametgah içerisinde, 11 adet 200 TL’lik sahte banknotları bilgisayar ortamında hazırladıklarını ve zanlı 3 Berrat Gökay Yılmaz’ın, konu banknotlardan bir adedini, “Tatlı” isimli petrol istasyonuna 20 TL’lik benzin koymak maksadı ile vererek piyasaya sürdüğünü söyledi.

11 adet sahte banknot Gökay’ın üzerinde bulundu
Paşa, yapılan soruşturmada, 11 adet 200 TL sahte banknotun, zanlılar tarafından, ev sahibi Emre Çetinkaya’nın huzurunda, bilgisayar ortamında hazırlandığını ve çıktısının alınmasının ardından renklendirilip kesildikten sonra zanlı 3 Berrat Gökay Yılmaz’a verildiğinin tespit edildiğini aktardı. Paşa, konu sahte banknotların Berrat Gökay Yılmaz’ın tasarrufunda bulunduğunu ve emare olarak alındığını söyledi.

Kayıp olduğuna inanılan sahte banknotlar var
Soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ve aranmakta olan bir şahsın olduğunu belirten Paşa, kayıp olduğuna inanılan sahte banknotların da olduğunu vurgulayarak, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti.
Mahkemede söz alan her 3 zanlı da suçsuz olduğunu iddia etti, huzurundaki şahadet ve zanlıların beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlıların 1’er gün, polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Bu seri numaralarına dikkat
Öte yandan polis sahte para konusunda uyarı yaptı.
Söz konusu sahte paralardan daha önceden piyasaya sürülme ihtimali göz önünde bulundurduğundan, ellerinde B 001654000 seri numaralı 200’lük  “Türk Lirası” cinsi para bulunan, bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak kişi ve kurumların çok dikkatli olmaları, şüpheli gördükleri kişileri en yakın polis karakoluna bildirmeleri istendi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2017, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474