banner564

190 bin Euro harcandı

Koruçam’da bulunan St. George Kilisesi’nin restorasyon çalışması tamamlandı

190 bin Euro harcandı
banner598
Koruçam Köyü’nde bulunan 16. yüzyıldan kalma St. George Kilisesi’nde Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından yürütülen restorasyon çalışması sona erdi.
Avrupa Birliği’nin finanse ettiği çalışmaların sona ermesiyle dün Koruçam’da bir etkinlik düzenlendi.
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nden verilen bilgiye göre, etkinliğe Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, Cumhurbaşkanlığı Teknik Komiteler Sorumlusu Meltem Onurkan Samani, BM Barış Gücü Misyon Şefi Liza Buttenheim, AB ülkelerinden bazı büyükelçileri, Kültürel Miras Teknik Komitesi Eş Başkanları Ali Tuncay ve Takis Hadjidemetriou ile Maronitler katıldı.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Eş Başkanı Ali Tuncay etkinlikte yaptığı konuşmada, Ada üzerindeki tüm medeniyetlerin eserlerinin, ortak kültürel miras ve ortak zenginliğin parçası olduğunu vurguladı.
Tuncay, oluşturdukları işbirliği ortamının Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların yararına olacak şekilde diğer alanlara da yayılmasını diledi. 
Teknik Komite üyesi Maronit asıllı Ioannis Karis da, konuşmasında, sadece taşları tamir etmediklerini, Teknik Komitede yapılan çalışmaların geçmişle gelecek arasındaki bağı yeniden oluşturduğunu ifade etti. 

Soueif, teşekkür etti
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı-Gelecek İçin Ortaklık sorumlusu Tiziana Zennaro da, restorasyonun 190 bin Euro’ya mal olduğunu ifade ederek, St. George Kilisesi’nde yapılan teknik çalışmalar hakkında bilgi verdi.
AB Destek Ofisi Sorumlusu Michela Foresti de konuşmasında, farklılıklara saygının Avrupa Birliği’nin en önemli değerlerinden biri olduğunu ifade etti.
Maronitlerin Başpiskoposu Youssef Soueif de, Paris’te gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunulmasını istedi. 
Kıbrıs sorununda varılacak bir çözümün aynı zamanda çatışma yaşanmakta olan Orta Doğu bölgesine de örnek olacağını belirten Soueif, Gürpınar Köyü’nde bulunan tarihi Ayia Marina Kilisesi’nin restorasyonunun hayata geçirilmesi için alınan karara destek veren herkese teşekkür etti. 
Konuşmalardan sonra Maronit çocuklardan oluşan çocuk korosunun müzik dinletisi ile resepsiyon yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474