banner564

Dostları uğurladı

Zamansız vedası ülke genelinde büyük üzüntü yaratan Şevket Abohorlu, düzenlenen törenlerin ardından Lefkoşa’da toprağa verildi

Dostları uğurladı
banner598
Melin DOBRAN
Zamansız vedası ülke genelinde büyük üzüntü yaratan işadamı Şevket Abohorlu, dün düzenlenen iki ayrı törenin ardından Lefkoşa’da toprağa verildi.
Abohorlu için ilk tören dün sabah, 6 yıl başkanlığını yaptığı, 20 yıl yönetiminde bulunduğu Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) merkez binası önünde yapıldı.
Abohorlu ailesi, sevenleri, sektör temsilcileri ve siyasetçilerin bir araya geldiği törende ilk konuşmayı yapan KTİMB Genel Müdürü Erdim Oras, Şevket Abohorlu’nun özgeçmişiyle birlikte sektöre ve ülkeye verdiği hizmetleri anlattı.
KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer ise konuşmasında, kendisinin bir dostunu, bir yol arkadaşını, inşaat sektörü bir duayenini, ülkenin ise dürüstlüğünün yanında öngörüleriyle simge olmuş değerli bir ferdini kaybettiğini söyledi.
Özcafer, “Bu erken veda bize onun adını yaşatmak yanında vefatına neden olan kanser illetine karşı da sivil toplum ve iş insanları olarak daha fazla bir şeyler yapmamız gerektiğini haykırıyor” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 2 dakikalık saygı duruşu, anı defterinin imzalanması ile Şevket Abohorlu’nun naaşı  defnedilmek üzere Ali Özmen Safa Camiine nakledildi. 
Şeveket Abohorlu burada yapılan dini törenin ardından Lefkoşa Kabristanlığına defnedildi. 

2 yıldan beri hastalıkla mücadele ediyordu
Aslen Lefkoşalı olan 55 yaşındaki iş adamı Şevket Abohorlu, geçtiğimiz Perşembe günü sevenlerine veda etti. Aile yakınlarından alınan bilgiye göre Abohorlu, 2 yıldan beridir Antalya’da, gırtlak kanserine karşı mücadele veriyordu. Evli ve 2 evlat sahibi olan Abohorlu’nun vedası herkesi üzdü. Müteahhitler birliği eski başkanlarından ve CTP’nin önde gelen isimlerinden olan Abohorlu ayrıca, Abohorlu İnşaat’ın direktörüydü.

“Herkesi onu severdi”
Siyasilerin de katıldığı cenaze töreninde konuşma yapan ikinci cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, “O çok iyi bir insandı. Herkesle iyi geçinirdi. Herkes tarafından sevilen biriydi. Ne yazık ki onu zamansız kaybettik. CTP için önemli kişilerden biriydi. Onu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Nurlar içinde uyusun” diyerek üzüntüsünü dile getirdi. 
CTP Lefkoşa İlçesinde Yerel Yönetimler Sorumlusu olarak görev yapan Abohorlu, Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis üyeliği yapmış ve CTP milletvekili adayı olmuştu. 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473