banner564

2 yıl yatacak

Sigortadan para almak için kendi mağazasını kundaklama suçundan beraat eden Ethem Yurtcan’ı Yüksek Mahkeme affetmedi

2 yıl yatacak
banner598
Etem Yurtcan, Güzelyurt’ta bulunan kendisine ait Silver Collection adlı mağazayı sigortadan para alabilmek için kundakladığı gerekçesi ile Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmıştı. 
   Güzelyurt’ta 2009 yılında meydana gelen kundaklama olayı ile ilgili kararını açıklayan ağır ceza mahkemesi, sanık hakkındaki ithamı destekleyecek yeterli delil sunulmadığı gerekçesi ile beraat kararı vermişti. Beraat kararı üzerine savcılık istinafa giderek karar itiraz etti. Sanık aleyhinde Yargıtay Ceza Mahkemesi’nde görüşülen davada dün karar açıklandı. Yargıtay, alt mahkemenin kararını bozarak sanığı 2 yıl hapse mahkûm etti.
   Yargıtay Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ahmet Kalkan ve üyeler Gülden    Çiftçioğlu, Bertan Özerdağ’dan oluşan heyetin vermiş olduğu kararı Heyet Başkanı Ahmet Kalkan açıkladı. 
   Başkan, sanığın alt mahkemede beraat ettirilmesi üzerine iddia makamının dosyalamış olduğu istinafı değerlendirdiklerini ve sanık lehine verilen beraat kararının hatalı olduğu bulgusuna vardıklarını belirtti. 
   Yargıtay Heyet Başkanı Ahmet Kalkan sanığın beraat ettiği davalar “kundaklama, ateşe verme, kasti hasar, sahtekârlıkla para temin etmeye teşebbüs” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini ve hem lehine, hem de aleyhine olan hafifletici sebepleri de dikkate aldıktan sonra sanığı 2 yıl hapis cezasına mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473