banner564

Polis arıyor

Ülkeye 6 kilo uyuşturucu getiren Nijeryalı ‘öğrenci’ hala bulunamadı, diğer tutuklular teminatla serbest bırakıldı

Polis arıyor
banner598
Çiğdem AYDIN
  Ercan Havaalanı’nda ele geçirilen 6 kilo uyuşturucuyla ilgili olarak aranan bavulun sahibi  Nijerya uyruklu M.A.Y hala bulunamadı. Polis M.A.Y’ı aramaya devam ederken, 6 kilo uyuşturucu madde ile ilgili tutuklunan zanlılardan Muhammed Ahmed Ibrahim, Hassan Saidu, Aminu Mohammed Ahmed ve Umar İbrahim haklarında yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle dün mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı. 
   Soruşturma sonucundan suçla bağlantılı oldukları tespit edilen ve aleyhlerine dava getirilen Labaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad ve Sabrina Said Ahmed dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Suçlarını kabul etmediler
   Duruşmada zanlılar Labaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad aleyhine 5 kilo 834 gram uyuşturucu madde ithal suçundan suç ortaklığından dolayı dava getirildiği, zanlı ve Sabrina Said Ahmed’e ise sadece suç ortaklığından dava getirildiği belirtildi. 
   Polis, zanlılar Labaran Isiaku ile Aliyn Yandi Ahmad’ın valize uyuşturucu olduğunu bildiği halde M.A.Y ile havaalanına gittiklerini, gümrük memurlarının uyuşturucu maddeyi fark etmesi üzerine M.A.Y’nın kaçma talebi üzerine ona yardım ettiklerini söyledi. Sabrina Said Ahmed’in ise aranan şahıs M.A.Y ile buluştuğunu tespit ettiklerini ve kaçmasına yardım ettiğini kaydeden polis, zanlıların aleyhine dava getirildiğini ancak üç zanlının da davalarını kabul etmediklerini söyledi. Polis, zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını ve üç zanlının da üniversite öğrencisi olduğunu ifade ederek, teminata bağlanmalarını talep etti.
Haftada 4 imza
Mahkeme, zanlılar Labaran Isiaku, Aliyn Yandi Ahmad’nin haftada 4 gün polise giderek imza atmasına ve 10’ar bin TL nakit teminat yatırmasına, zanlı Sabrina Said Ahmed’in 2 bin TL nakit teminat yatırmasına ve haftada 2 gün polise gidip imza atmasına ve davaları görülünceye kadar üç zanlının da yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474