banner564

2 yıllık plan

Başbakan Özgürgün, hükümetin önemli projelerin hayata geçirileceğini, özelleştirme konusunda ise adımların atılacağını söyledi

2 yıllık plan
banner598
Emir ERTORUN
Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin önünde bulunan 2 yıllık süreçte; halkın yaşamını kolaylaştıracak, refahını artıracak, yatırımları geliştirecek, ekonominin canlanacağı, tüm sektörlerin önünün açılacağı ve altyapıların geliştirileceği birçok büyük projeyi başlatmak amacında olduklarını bildirdi.
Başbakan Özgürgün, uzun vadede de; limanlar, elektrik ve telekomünikasyon alanlarında halka düzgün, güvenilir, sağlıklı, düzenli ve ucuz hizmetlerin ulaşabilmesini sağlamak amacıyla özelleştirme konusunda adımlar atmayı planladıklarını söyledi. 
Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşanan siyasi gelişmelerin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ile Türkiye Cumhuriyeti (TC) arasında imzalanacak Ekonomik ve Mali Protokol ile Su konusundaki anlaşmaları pek fazla etkilemeyeceğine inanç belirten Özgürgün, bunun sadece iki ülke arasındaki resmi ziyaretleri biraz aksatacağını kaydetti.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs müzakere sürecinde de hükümetin; Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ile birlikte sürdürdüğü müzakere sürecine destek verdiğini belirtti, Kıbrıs Türk ve Rum Dışişleri bakanlarının müzakere masasında olmasının çok daha faydalı ve sağlıklı bir görüşme sürecini getireceğine inandığını vurguladı. Özgürgün, Rum tarafının çözüm niyeti varsa, bunun ilk göstergesinin; iki dışişleri bakanının da masada oturması olabileceğini kaydetti.

Akıncı’ya tam destek
Türk Ajansı Kıbrıs’a konuşan Başbakan Hüseyin Özgürgün, hükümetin önünde bulunan 2 yıllık sürede yapmayı ve başlatmayı öngördüğü hedefleri anlattı, kısa vadede ülkenin ve halkın refahını artıracak ekonomik ve altyapı çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Başbakan Özgürgün, hükümetin öncelikle; Kıbrıs müzakere sürecinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya tam destek vereceğini, Türkiye ile imzalanacak Ekonomik Protokolün kısa sürede imzalanacağını, Türkiye’den gelen suyun ihale sürecinden önce halkla buluşturulması için çalışma yapılacağını ve ekonomik gelişme ile altyapı çalışmalarının hızlandırılacağını söyledi. 

“Susuz diye bir durum kalmayacak”
Kıbrıs genelinde yaşanan su sıkıntısı ve kuraklık tehlikelerine işaret eden Özgürgün, bütün belediyelerin Anadolu’nun içilebilir kaliteli suyunu 7 gün 24 saat halka ulaşacak şekilde alacağına inanç belirtti, çok kısa süre sonra “susuz” diye bir durumun kalmayacağını kaydetti. 
Özgürgün, suyun çeşmelerden akmasının ardından depo veya diğer saklama alışkanlıklarının da ortadan kalkacağına inandığını ifade etti. 

“İki yıllık bir çalışma süresi var ancak...”
Başbakan Hüseyin Özgürgün, UBP-DP Koalisyon Hükümeti’nin önünde 2 yıllık bir çalışma süresi olduğunu, ancak bunun siyasette kısa bir süre olduğunun bilincinde olduklarını ifade ederek, ülkenin birçok birikmiş sıkıntılarının bulunduğunu, bunlardan birinin de ekonomik sıkıntılar olduğuna işaret etti.
2 yılda çok büyük hedefler ortaya konabileceğini ancak bu hedeflerin ancak başlatılabileceğini veya ilerleme sağlanabileceğini ifade eden Özgürgün, 2 yılda başlatılıp bitirilebilecek işlerin olduğunu, ama büyük projeleri de başlatmak amacında olduklarını vurguladı. 

“Özelleştirme peşkeş değil”
Başbakan Özgürgün, “Özelleştirme” dendiği zaman halkta “peşkeş çekme veya satmak” gibi bir algı oluştuğunu, ancak bunun öyle olmadığını, Güney’de de daha önce bunun öyle görüldüğünü ancak şimdi yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:
“Bunun adını şöyle koyalım; halka düzgün güvenilir sağlıklı düzenli ve ucuz hizmetlerin ulaşabilmesini sağlamaktır…”
“Özelleştirmeler” konusunda yeni dönemde adımların atılıp atılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine Özgürgün; limanlar, elektrik ve telekomünikasyon anlamında bu çalışmaların daha önce de yapıldığını ve bu alanlarda adımlar atmayı planladıklarını söyledi. 
Özgürgün, ancak bunların uzun süreli ve kapsamlı çalışmalar olduğunu belirterek, Türkiye’nin limanları özelleştirdiğini, ama bu özelleştirmelerde işletmenin özelleştirildiğini kaydetti. 


Kıbrıs müzakere süreci...
Başbakan Özgürgün, Kıbrıs müzakere sürecine de değinerek, şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanı ile kesinlikle devletin üst düzeyinde bir tartışma yaşamayız, herhangi bir sıkıntıya neden olmayız. Hükümet olarak Sayın Cumhurbaşkanının Türkiye ile birlikte sürdürdüğü müzakere sürecine destek veriyoruz.
Bu süreçte de eğer sıkıntı veya görüş ayrılığı olursa, bunu da Sayın Cumhurbaşkanı ile biz her hafta yapılan olağan görüşmeler veya onun dışında da sürekli istişare içinde konuşuruz.”

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2016, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473