banner564

2014 hatırası

Lefkoşa Surlariçi’nde çarşıyı dolaşarak, esnaf, vatandaş ve turistlerin yeni yılını kutlayan Eroğlu çifti bol bol da fotoğraf çektirdi

2014 hatırası
banner598
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu, bir süre Lefkoşa Surlariçi’nde çarşıyı dolaşarak, esnaf ve vatandaşların yeni yılını kutladı. 
Cumhurbaşkanı ve eşi Lokmacı’da esnaf, alış-veriş için bölgede bulunan vatandaşlar ve turistlerin yeni yılını kutlayarak, sohbet etti. 
Bu arada Lokmacı Kapısı’ndan KKTC’ye geçen bazı Kıbrıslı Rumların, Cumhurbaşkanı ve eşine ilgi gösterdikleri, hatıra fotoğrafı çektikleri görüldü.
Cumhurbaşkanı Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu daha sonra Arasta, Belediye Pazarı (Bandabuliya) ve Büyükhan’a giderek, esnaf, vatandaşlar ve ziyaretçilerin yeni yılını kutladılar. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile eşi Meral Eroğlu  kahvelerini Büyük Han’da içerken vatandaşlarla sohbet ettiler, yeni yılın herkese sağlık ve mutluluk getirmesini dilediler.

Eroğlu’nun yeni yıl mesajı
Öte yandan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu yayınladığı yeni yıl mesajında, Rum tarafının ön koşulsuz olarak müzakere masasına dönmesi gerektiğini yineleyerek, “Bizim Rum tarafı masaya dönsün diye haklarımızdan vazgeçmemiz söz konusu olamaz. Biz samimi bir şekilde masada olmaya devam ediyoruz” dedi.
2015 yılında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu seçimin birlik beraberlik içerisinde ve kardeşçe geçmesi dileğinde bulunarak, takdirin halkta olduğunu vurguladı.
Eroğlu, halkın şikayet ettiği konuların etkin ve düzgün çalışan sistemler, hükümetler, Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde doğru icraatlar yapmakla geride kalabileceğini belirterek, “Benim asla benimsemediğim doğru bulmadığım konu her şeyin Kıbrıs konusunun çözümüne bağlanmasıdır” ifadelerini kullandı.

 “Aileye önem verelim”
“Yılbaşı mesajı dolayısıyla bir kez daha toplumun temelini oluşturan ailemize önem verelim diyorum” diyen Eroğlu, aile içi şiddet, kadın ve çocuk istismarının önlenmesi konusunda kime hangi görev düşerse bir an önce yapması gerektiğini vurguladı. Çocukların, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutulması konusunda tüm yetkililerin üzerine düşenleri yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, “Gençlerimizi, çocuklarımızı, ailelerimizi spora, sanat ve kültürel etkinliklere yöneltecek politikaları mazeretler arkasına sığınmadan bir an önce yürürlüğe koymalıyız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2015, 05:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474