banner564

2016 dönüm yılı olacak

Turizm Bakanlığı, Türkiye olmak üzere İngiltere ve Almanya’da geniş kapsamlı bir reklam kampanyası başlatıyor

2016 dönüm yılı olacak
banner598
Turizm Bakanlığı, Kuzey Kıbrıs’ı daha iyi tanıtabilmek amacıyla, 2016 yılı için başta Türkiye olmak üzere İngiltere ve Almanya’da geniş kapsamlı bir reklam kampanyası başlatıyor.
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, 2016 yılının Kuzey Kıbrıs turizmi için bir dönüm noktası olacağını söyleyerek, “Yapılacak olan reklamlarla 2016 yılında ülke turizminin yaşayabileceği krizi en aza indirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Dar bir bütçe ile reklam kampanyasını yürüttüklerini söyleyerek, normalde turizm gelirinin yüzde 10’unun reklama ayrılması gerektiğini ifade eden Sucuoğlu, ülkeye turizmden yılda 700 milyon dolar geldiğini belirterek, Kuzey Kıbrıs’ın 70 Milyon Dolarlık bir reklam harcaması yapması gerektiğini kaydetti.

Türkiye pazarı önemli
Yıllardır Türkiye’de ciddi reklam çalışması yapılmamasından dolayı, kültürel değerleri ön plana çıkaramadıklarını dile getiren Sucuoğlu, “Bu yıl 835 bin TL’lik reklam bütçesi ayrılarak 5 Ocak itibariyle reklam kampanyasına başlıyoruz. Başta İstanbul olmak üzere, İzmir, Ankara ve Adana’da Kuzey Kıbrıs turizmi görücüye çıkacak. Türkiye’deki kampanya mart ayı ortalarında sona erecek ve kampanyanın ikinci etabı başlayacaktır” dedi.

İngiltere’de geniş çaplı tanıtım
Sucuoğlu, Turizm Bakanlığı’nın, Aralık 2015 sonu itibarı ile Londra Stansted Havalimanı, Manchester Havalimanı ve Luton Havalimanı başta olmak üzere İngiltere’de de tanıtım atağına geçeceğini kaydetti. 
Turizm Bakanlığı’nın 2016 yılı için Londra’da ve Manchester’da 30’a yakın değişik mekanda bulunan metrolarda ve 200 adet iki katlı şehir otobüsünde de ülkeyi tanıtıcı görsellerle reklam kampanyasının yapılacağını dile getiren Sucuoğlu, özellikle Gold Route (Altın Güzergah) diye isimlendirilen ve güzergahları sadece Londra şehir merkezi olan otobüslerin, şehir merkezinin en kalabalık ve ünlü alış veriş mağazalarının bulunduğu Oxford Circus, Regent Street ve Picadilly Circus semtlerini kapsadığını kaydetti. 

Almanya’da özel ilgi turizmi ön planda
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu Almanya pazarı için 150 bin Euro’luk bir bütçe ayrılarak bu ülkede ‘Özel İlgi Turizminin’ ön plana çıkarılacağını söyledi.
Sucuoğlu, ülkede özel ilgi turizmini kapsayan; Dağcılık, Dalış, Su Sporları, Yamaç Paraşütü, Yürüyüş, Bisiklet, tarihi eserler gibi birçok farklı alan olduğunu söyleyerek, bu çerçevede reklam çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.
Sucuoğlu, yapılan tüm harcamaların şeffaf olduğunu ve isteyen kişilerin inceleyebileceğini de sözlerine ekleyerek, “Her kuruşun hesabını verebiliriz, artık hiç bir şey eskisi gibi değil öyle olmayacak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2015, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473