banner564

2035’te biter

Rum ekonomisi, borçlar ödeninceye kadar AB Komisyonu’nun gözetiminde

2035’te biter
banner598
 Euro ve Sosyal Diyalogdan Sorumlu Komiser ve Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, Güney Kıbrıs’ın, Troyka’dan aldığı 10 milyar Euro’luk kredinin yüzde 75’ini ödeyene kadar Komisyon’un gözetiminde kalacağını açıkladı.
   Simerini ve diğer gazetelere göre Dombrovskis, Rum Meclisi Maliye, Dışişleri ve Çalışma Komitelerinin ortak toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Güney Kıbrıs’ın makroekonomik ve bütçe politikasını memorandumdan çıktıktan sonra da sürdürmesi gerektiğini belirterek 6 ayda bir yapılacak Komisyon denetimlerinin borcun dörtte üçü ödenene kadar süreceğini söyledi.
   Güney Kıbrıs’ın memorandum kapsamında Uluslararası Para Fonu’ndan (IMF) aldığı kredinin geri ödemesinin 2019’dan, Avrupa Komisyonu’ndan aldığı kredinin geri ödemesinin de 2025’ten itibaren başlayacağı belirtilen haberde geri ödemenin 2035’te tamamlanmasının beklendiğini kaydetti. 
  Politis “Zaman Hafifliyor Ama Kurumların Denetimi Kalıyor… Çıkıştan Sonra da Troyka” başlığını attı ve Dombrovskis’in, denetimlerin borç geri ödemesinin yüzde 75’i tamamlanana kadar devam edeceği sözünü öne çıkardı.
   Haravgi haberi manşetten “Memorandum’da Kalarak (Memorandumdan) Çıkıyoruz” başlığıyla aktardı; Alithia “Memorandum Dışında Ama Tehlikeler Sürüyor... Kıbrıs Ekonomisi Uyum Programından Çıktıktan Sonra Da Sıkı Takipte Kalacak” başlığını attı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474