banner564

Rusya’ya göz kırptı

Rum Enerji Bakanı, Mısır’daki ‘Zohr’ adlı devasa doğal gaz yatağı ile Kıbrıs arasında bağlantı olduğu gerekçesiyle yeni sondajların başlayacağını açıkladı

Rusya’ya göz kırptı
banner598
Rum Yönetimi, Kıbrıslı Türklerin de ortak olduğu doğal gaz konusundaki girişimlerini tek yanlı kararlarla sürdürmeye devam ediyor. Enerji Bakanı Yorgos Lakkotripis, Afrodit yatağından sonra  Eratosthenis denizaltı dağında sondaj çalışmalarının bu yıl iöçinde başlayacağını belirtirken, bunun Mısır’daki devasa ‘Zohr’ yatağıyla bağlantılı olduğuna ilişkin değerlendirmelerden söz etti.
   Doğal gaz sondajlarına Amerikan devi Noble ile başlayan, daha sonra İsrail ve İtalyan şirketleri ile çalışmaları genişleten Rum Yönetimi, bu kez Rusya’ya göz kırpıyor. Rum Enerji bakanı Lakkotripis, Rus Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’nin “yeni sondajla yakından ilgileniyoruz” şeklindeki sözlerini memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
   Simerini gazetesine göre katıldığı bir programda konuşan Lakkotripis, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi (MEB)” içerisindeki Eratosthenis dağının Mısır’daki Zohr adlı devasa doğalgaz yatağıyla bağlantısı olduğunun açıklanmasının ardından enerji alanında oluşan yeni gelişmelerden söz etti.
   Yıl içerisinde Güney Kıbrıs’ın enerji planları çerçevesinde önemli neticelerin olacağı yönünde değerlendirmede bulunan Lakkotripis, Ertatosthenis dağında hidrokarbonların varlığıyla ilgili daha belirleyici bir görüntü ortaya koyacak “volumetrics” sonuçların çıkmasının beklendiğini tekrarladı.

Süreç ilerliyor

   Hidrokarbon alanında yeni araştırmalar yapılmasına yönelik üçüncü tür ruhsat ihalesine de değinen Lakkotripis, sürecin, gün ışığına çıkan yeni unsurlarla uyum içerisinde ilerlediğini belirtti.
   Güney Kıbrıs’ın sözde “MEB”i içerisinde hidrokarbon alanında faaliyet gösteren şirketlerin yeni ihaleye büyük ilgi gösterdiğine işaret eden Lakkotripis, bunun beklenen bir şey olduğunu, zira bu şirketlerin ellerinde enerjiyle ilgili veri ve koşullarının bulunduğunu söyledi.
   Lakkotripis, bu konuda bilgi edinmek isteyen başka şirketlerin de ilgiler gösterdiğini ifade etti.
    Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’nin yaptığı açıklamalara da değinerek, Rusya’nın üçüncü tur ruhsat ihalesine olan ilgisini memnuniyetle karşılayan Lakkotripis, bu ülkenin enerji alanında büyük bir güce sahip olduğuna işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474