banner564

206 parça altın çaldılar

Girne bölgesinde çok sayıda eve giren Umut ile Emrah’ın ‘çalışma alanı’ da mücevherat üzerine

206 parça altın çaldılar
banner598
Melin DOBRAN
Girne bölgesinde son 8 ayda birçok ev ve iş yerine girerek yüklü miktarda para ve ziynet eşyası çalan Umut Ölmez ve Emrah Bayer aleyhindeki soruşturma devam ediyor. Alınan 8 günlük tutukluluk süresinde zanlıların verdikleri gönüllü ifadede polis zanlıların soygunda kullandıkları kiralık arabaya ulaştı. Zanlılar, 8 günlük sürede suç ortaklarını polise itiraf ederken, polis soruşturma kapsamında bulunan 206 parça ziynet eşyaların sahiplerini tespit etmeye çalışıyor. Ölmez ve Bayer dün ek tutukluluk talebiyle yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis,  Umut Ölmez ve Emrah Bayer’in “Geceleyin ev açma”, “Kasti hasar”, “Ev açma”, “İkametgâhtan sirkat” suçlarından tutuklandıklarını söyledi. 

Sahte ehliyetle araç kiralamış…
Polis, zanlılar hakkında alınan 8’er gün tutukluluk süresinde zanlı Umut Ölmez’in gösterimi ile girdikleri 3 evi tespit ettiklerini belirtti. Polis, tutukluluk süresinde zanlıların kullandığı kiralık aracı tespit ettiklerini, yapılan araştırmada zanlı Umut Ölmez’in resminin bulunduğu sahte ehliyetle araç kiraladıklarını tespit ettiklerini ifade etti. 

Yüzden fazla kişiden ifade alınacak
Polis, yüz ve üzeri kişiden ifade alınması gerektiğine dikkati çekerek, zanlıların suç ortaklarının arandığını kaydetti. Polis, zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, bölgede buna benzer birçok hırsızlıkların meydana geldiğini ve araştırmanın devam ettiğini kaydetti. Polis, ayrıca zanlıların kullandığı eldiven ve maskelerin henüz bulunamadığını belirterek 7’şer gün daha tutuklu kalmaları talebinde bulundu.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlıların 7 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474