banner564

2.23 milyon Euro harcandı

Apostolos Andreas Manastırı restorasyonunda birinci etap tamamlandı, törene çok sayıda Rum katıldı

2.23 milyon Euro harcandı
banner598

Yılmaz YAKAR

Zafer Burnu’ndaki Apostolos Andreas Manastırı’nın restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı.
Çalışmaların tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık Ofisi (UNDP-PFF) ve Kültürel Miras Teknik Komitesi yetkililerinin katıldı.
İç ve dış restorasyonu tamamlanan kilise ziyarete açıldı. Çeşme, şapel ve kuzey bölümündeki binaların restorasyonu ve çevre düzenlemesine ise 2017 yılında başlanacak.
Güney Kıbrıs’tan kalabalık bir basın mensubunun takip ettiği açılışa, sadece basın davet edilmesine rağmen, çok sayıda Rum katıldı.
UNDP Proje Sorumulusu Tiziana Zennaro, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Eylül 2014’de başlayan restorasyon süresince diğer işlerin yanı sıra 58 ikonun temizlendiği söyledi. Zennaro, restorasyonun birinci etap maliyetinin 2.23 milyon Euro olduğunu belirtti.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Ali Tuncay da konuşmasında, Apostolos Andreas Manastırı’nın komitenin en anlamlı projelerinden biri olduğunu kaydetti.
Kültürel Miras Teknik Komitesi Kıbrıslı Rum Eş Başkanı Takis Hadjidemetriou da tüm Kıbrıslıların ortak vatanı Kıbrıs’ın bir ucunda bulunan manastırın önemli olay ve mesajları hatırlattığını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 08 Kasım 2016, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474