banner564

230 sanatçı Kuzey Kıbrıs’ta

Turgay Hilmi, Rum engellemelerine rağmen Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan yaklaşık 230 sanatçıyı Kuzey Kıbrıs’a getirdi

230 sanatçı Kuzey Kıbrıs’ta
banner598
Mert ÖZDEŞ
Almanya, İsviçre ve Avusturya’dan yaklaşık 230 kişiden oluşan uluslararası orkestra, bugün ve yarınSalamis Antik Tiyatro’da “Classic Nights” isimli konser verecek. 
KKTC’nin Almanya Fahri Konsolosu Doç. Dr. Turgay Hilmi’nin organizasyonu ve Gazimağusa Belediyesi ev sahipliğinde yapılacak konser biletlerinin satışından elde edilecek gelir, Özel Eğitim Merkezi ile Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği’ne bağışlanacak.
Beethoven’in 9. Senfonisi ile George Gershwin’in eserlerini de sahneleyecek olan koro ve orkestra, Turgay Hilmi’nin şefliğinde kısa süre önce hayatını kaybeden Kamran Aziz’in ‘Al Yemeni Mor Yemeni’ ile ‘Kıbrıs’ım’ türkülerini de seslendirecek. 
Konserde koro şefleri olarak TarmoVaask, Martin LukasMesiter, Turgay Hilmi ve Murat Üstün yer alacak.Koronun solistliklerini ise, Eser Öktem, JudithGraf, ChristineMittermair, Michael Nowak ve MarkusSimon üstlenecek.

Ulaşım için otobüs seferi var
Konsere ulaşım için her iki gün de Salamis Hotel, Lefkoşa ve Girne’den ulaşım imkanı sağlanacak. SalamisHotel’den saat 19.30’dan itibaren 20.30’a kadar otel misafirlerinin konsere taşınması için 3 sefer konulurken, 19.00’da Lefkoşa’da Otobüs Terminali’nden, yine 19.00’da Girne’de belediye parkından otobüs kaldırılacak.

“Engelleme Girişimlerine Rağmen Sanat Kazandı”
Organizasyon hakkında Diyalog’a konuşan Hilmi, ambargo ve engelleme girişimlerine rağmen çok önemli bir projeyi gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
1984 yılından beri kişisel temasları sayesinde ülkemizde yurt dışından binlerce sanatçıyı ağırladıklarını söyleyen Hilmi, Salamis Antik Tiyatro'daki konserler için İsviçre’den Zürih Akademik Orkestrası, Almanya’dan Nürnberg Flarmoni Korosu ile Nürnberg Konser Korosu ve Avusturya’dan NowaCanto Korosu sanatçılarına ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.
Konserlerden elde edilecek gelirin Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği ve Gazimağusa Özel Eğitim Merkezine bağışlanacağını belirten Hilmi, katkılarından ötürü Gazimağusa Belediyesi ve Turizm, Kültür Bakanlığı’na da teşekkürlerini iletti.

“Rumların uyarını dikkate alınmadı”
Almanya’daki Güney Kıbrıs Büyükelçilik aracılığı ile organizasyona katılacak koro yöneticileri ve sanatçılarının mektup ile tehdit edildiğini ve Kuzey Kıbrıs’a gitmeleri halinde kendilerine dava açılabileceği mesajının verildiğini anlatan Hilmi, bu mektupların Güney Kıbrıs’ın Büyükelçiliği kanalıyla Bavyara Kültür Bakanlığı’nın bilgisine de sunulduğunu ancak Bakanlığın bu uyarılara rağmen sanatçıların Kuzey Kıbrıs’taki konserlerine katılabilecekleri mesajını kendilerine ilettiğini söyledi.

Osman Ağa’da eğlendiler
Öte yandan Ülkemize yardım amaçlı konser için gelen koro elemanları, Osman Ağa Restoran’da ağırlandı. Osman Ağa da gerçekleşen akşam yemeğinde Kıbrıs’a özgü mezeler eşliğinde eğlenen konuk sanatçılar felekten bir gece çaldı.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 06:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473