banner564

Sorunlar konuşuldu

Güngördü, mahalle toplantıları kapsamında Püsküllü sakinleriyle görüştü

Sorunlar konuşuldu
banner598
Girne Belediyesi bölge sakinlerinin görüş ve önerilerini alma amacıyla mahalle toplantıları düzenlemeye başladı.
Girne Belediyesi basın biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, mahalle toplantıları kapsamında bir araya geldiği Püsküllü sakinleriyle görüştü.
Toplantıda, Püsküllü bölgesi yanında özellikle Lordos Apartmanlarının sorunları konuşuldu.Mahalle toplantılarının ikincisi yarın saat 18.00’da Sevim Ebeoğlu Barış Parkı’nda yapılacak.
Toplantıda, Girne Sosyal Konutlar bölgesi sakinlerinin görüş ve önerileri alınacak.

“Planlama onayı bulunmayan katta yıkıma başlandı”
Öte yandan Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, Kaya Turistik Tesisleri Titreyengöl A.Ş ve BanayanBeachLimited’e ait otel inşaatında planlama onayı bulunmayan ve Şehir Planlama Dairesi tarafından belirlenen fazla katların yıkımına başlandığını açıkladı.
Güngördü, “26 Temmuz tarihinde açıklanan Girne-Çatalköy İmar Planı tasarısında turistik tesislerle ilgili kat artırımına ilişkin bir ibarenin yer almaması nedeniyle bahse konu şirket, taahhüt ettikleri sürenin dolmasının ardından planlama onayı bulunmayan katta bugün demirleri söküp, yıkım işlemine başlamıştır” dedi.
Güngördü, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı olan dünün resmi tatil olduğunu anımsattı, “Planlama onayı bulunmayan katta bugün demirler sökülüp yıkıma başlandı” dedi.
İlgili şirkete ayrıcalık, imtiyaz tanıma gibi düşünce ve niyetleri olmadığını söyleyen Girne Belediye Başkanı NidaiGüngördü, “Bunu daha önce de belirtmiştik” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2017, 07:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474