banner564

25 günle kurtuldular

Kuzey Kıbrıs’a eğlenme amacı ile tatile gelen ve Ercan’da tasarruflarında uyuşturucu bulunan 3 sanık hakkındaki karar açıklandı

 25 günle kurtuldular
banner598
Ercan Havaalanı’nda üzerlerinde uyuşturucu hap bulunarak tutuklanan sanıklar Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan hakkındaki dava dün karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanıklar hapis cezasına çarptırıldı. Başkan Ömer Güran ve Yargıç Rauf Kürşat ve Yargıç Vedia Barkut huzurunda görüşülen davada, sanıklar üzerinde bulunan uyuşturucu hap âdetinin az olması kısa süreli hapis almalarına neden oldu.
Sanıklar hakkında verilen kararda, Haluk Babaoğlu, Hasan Kaya ve Zeynel Aydoğan’ın 16 Aralık 2015 tarihinde saat 20.00 sıralarında KKTC’ye giriş yapmak istedikleri esnada, sanık Haluk Babaoğlu’nun üzerine detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda yapılan aramada üzerinde 2 adet uyuşturucu hap bulunduğu belirtildi. 

18 Aralık’tan bu yana içerideler
Kararda, sanık Babaoğlu ile birlikte gelen arkadaşları Kaya ve Aydoğan’dan yapılan sorguda ise üzerlerinde uyuşturucu hap olduğunu beyan etmeleri üzerine tutuklandıkları kaydedildi. Sanık Kaya’nın üzerinde 1 ve sanık Aydoğan’ın üzerinde ise 2 adet yarım uyuşturucu hap olduğu belirtilen kararda, üç sanığın da tutuklu yargılanmak üzere 18 Aralık tarihinde Merkezi Cezaevi’ne gönderildikleri ifade edildi. 
Sanıklar hakkındaki kararı okuyan Başkan Ömer Güran, KKTC’ye günü birlik tatil amaçlı gelen sanıkların üzerinde toplam 4 adet uyuşturucu hap bulunduğunu, sanıkların uyuşturucu hapları şahsi kullanımları için getirdiklerini öne sürdüklerini belirtti. 

Amaçları ticaret değildi
Güran, ele geçirilen miktarın ticari amaçla getirilmediğinin göstergesi olduğunu ifade ederek, her ne olursa olsun kimsenin KKTC’ye uyuşturucu ithal etme hakkının olmadığını söyledi. Güran, sanıkların suçlarını kabul edip adaletin erken görülmesine katkı koyduklarını dile getirdi. Güran, bunu hafifletici etkenler olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Dava ile ilgili tüm olguları değerlendirdiklerini kaydeden Güran, sanıkları uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından 25’er gün hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2016, 18:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473