banner564

25 yıl sonra geri döndüğünde tutuklandı

16 yaşında hırsızlık yapıp adayı terk eden Kasım Alp 25 yıl sonra geri döndüğünde tutuklandı

25 yıl sonra geri döndüğünde tutuklandı
banner598
Melin DOBRAN
Kuzey Kıbrıs’ta hırsızlık suçu işledikten sonra yurt dışına kaçan Kasım Alp 25 yıl sonra ülkeye giriş yaparken yakalandı. Suç tarihinde 16 yaşında olan zanlının olay tarihi olan 1991 yılında tutuklandığını ve yargılanmak üzere teminatla bırakılınca kaçtığı belirtildi. Girne Turizm Limanından ülkeye giriş yapmak isterken tespit edilerek tutuklanan zanlı dün teminat için Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yapan polis, zanlı Kasım Alp’in Ekim 1991 yılında müstahdem tarafından sirkat suçunu işlediğini ve teminata bağlanmasının ardından 1992 yılı içerisinde yasadışı yollardan yurtdışına kaçtığını söyledi. 

1 ay süre ile cezaevine gönderildi
Polis, zanlının isminin tüm kapılara bildirildiğini ve aranan kişi olarak kayıt edildiğini ifade ederek, aradan geçen 25 yıllık sürenin ardından zanlının 28 Temmuz tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken yakaladığını belirtti. Polis, zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve KKTC’de yasal statüsü olmadığını belirterek tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesini talep etti. Mahkeme talebi değerlendirerek zanlının 1 ay süre ile tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2017, 07:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473