banner564

250 kilo et imha edildi

Veteriner Dairesi, kontrolsüz et kesimi yapan tesise 2 asgari ücret tutarında ceza verdi

250 kilo et imha edildi
banner598
Çiğdem AYDIN 
Lefkoşa’da kaçak et kesimi yaptığı iddia edilen Kıb-Et’e 2 asgari ücret tutarında ceza kesildiği bildirildi. Veteriner Dairesi hekimlerince yapılan kontrollerde ortaya çıkan hayvan kesimine müdahale edildiği ve 250 kilo dana etinin imha edildiği öğrenildi.
   Diyalog muhabirinin Veteriner Dairesi müdürü Hüseyin Ataben’den aldığı bilgiye göre, geçtiğimiz akşam Kıb-Et mezbahasında veteriner kontrolü yapılmadan kesilen büyük baş 250 kiloluk hayvan eti imha edildi. Mezbahaya ise 2 asgari ücret ceza kesildi. Ataben, hiçbir mezbahada veteriner hekim tarafından kontrolü yapılmamış hayvanların kesilemeyeceğini ve bunun yasal suç olduğunu belirtti. Ataben,bu suçun kapatılmaya kadar cezası olduğunu vurguladı. 
   Ataben şöyle dedi:
   “Kesim öncesi veteriner hekim muayenesi yapılmayan bir hayvanın mezbahada kesildiği kesim sonrası resmi kontrolü yapan veteriner hekim tarafından tespit edildi. Bundan dolayı işletmenin kesmiş hayvanın etine el konularak imha edildi. Ayrıca idari olarak iki askeri ücret para cezası uygulandı. Kıb-Et mezbahasında gerçekleşen bu olayda hayvancının bir kabahati yok. Mezbahanın sorumluluğunda olan bir olaydı bu ve Veteriner Dairesinin uyguladığı kurallara ve mevzuata aykırı hareket edildiği için yetkimizi kullanarak eti imha ettik. Ayrıca işletmeye para cezası uyguladık. İşletme sahibi de bunun tekrarlaması için uyarıldı , tekrarlanması durumunda mezbahanın kapanması da dahil ceza verilmesi söz konudur.”

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474