banner564

28 gram geldi

Evinde uyuşturucu ve hassas terazi bulunan Abdurrahman Karam, ithalatın Güney Kıbrıs’tan gerçekleştiğini söyledi

28 gram geldi
banner598
Çiğdem AYDIN
 Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri aldıkları bir ihbar üzerine önceki gün Lefkoşa’da Abdurrahman Karam’ın evinde arama gerçekleştirdi. Yapılan aramada zanlının evinde ve üzerinde uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi.
   Gözaltına alınan zanlının polisteki ifadesinde suçunu kabul ederken, uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’tan ithal ettiğini itiraf etti. Hakkında soruşturma başlatılan zanlı dün de tutuklama talebi ile Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
   Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis alınan ihbar üzerine 24 Aralık tarihinde zanlı Abdurrahman Karam’ın evinde arama yaptıklarını söyledi. Polis; yapılan aramada, yatak odasında bulunan bilgisayar masası çekmecesinde 1 pakette 2 gram hintkeneviri, komodin çekmecesinde 10 ayrı paket şeklinde 5 gram ağırlığında hintkeneviri bulduklarını belirtti. 
   Polis ayrıca yatak odasında bulunan dolap içerisinde üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olan 2 adet hassa terazi bulduklarını ifade etti. Zanlının üzerinde yapılan aramada ise ceketinin cebinde 2 ayrı pakette 2 gram hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu kaydeden polis, sorgulanan zanlının ifade verip suçunu kabul ettiğini, uyuşturucu maddelerin izahı istendiğinde ise 22 Aralık tarihinde bir kişinin yönlendirmesi ile Güney Kıbrıs’tan 28 gram olarak ithal ettiği itirafında bulunduğunu söyledi. 
   Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın henüz yeni olduğunu, alınması gereken ifadeler ve aranan bir şahsın olduğunu belirterek zanlının soruşturma amaçlı zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti. 
    Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk kararı verdi.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2016, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473