banner564

28 oy garanti

Özgürgün hükümete güven oyu vermeyecek; Sennaroğlu tavrını oylama günü gösterecek; diğer tüm UBP ve HP’ye mensup milletvekilleri “evet” diyecek

28 oy garanti
banner598

 Çiğdem AYDIN-Pelin YÜKSELAY

   UBP lideri Ersin Tatar’ın başkanlığında kurulan 41’inci hükümet için güven oylamasının Cumartesi günü yapılması bekleniyor. Eski Başbakanlardan, UBP milletvekili Hüseyin Özgürgün hükümete güven oyu vermeyeceğini açıklarken, Önder Sennaroğlu “Orada herkes ne yapacağımı görecek” dedi.
   Diyalog’a konuşan diğer tüm UBP ve HP milletvekilleri, parti disiplinine uyacağını ve hükümete güven oyu vereceğini söyledi. UBP milletvekili Sunat Atun; oy vermemek için yurt dışında gittiği yönündeki iddiaları yalanlayarak  “vaktinde orada olup olumlu oy vereceğim” dedi. 
   İşte milletvekillerinin söyledikleri:
HP Milletvekili Jale Refik Rogers: Hükümet kurma görüşmelerinde her şey yeterince tartışıldı, konuşuldu. Koalisyon kararı verilmiştir. Verilen karara saygı duymak gerekir. 
HP Milletvekili Erek Çağatay: Tabii ki güvenoyu vereceğim. Bunu tartışmaya bile gerek yok. 
HP Milletvekili Gülşah Sanver: Hüseyin beyin tweetini okuyunca çok şaşırdım. Geçtiğimiz hafta Meclis’te bizzat kendisi ile konuşurken “bana hükümete destek vereceğiz bu yüzden buradayız” dedi. Bugün bu tweeti atması beni şaşırttı. Ama kendini bağlar. Biz güvenoyunu vereceğiz.
HP Milletvekili Hasan Topal: Hüseyin Özgürgün bizi bağlamaz. Biz güvenoyunu vereceğiz
HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu: UBP-HP koalisyonu kurulmuştur. Parti liderleri kendi başlarına karar vererek kurmamışlardır. Partilerin yetkili organlarında tartışmışlar konuşmuşlardır. Bana göre herkese saygı duymak düşer. Güvenoyu vereceğim. 
HP Milletvekili Mesut Genç: Tabii ki vereceğiz böyle soru mu olur? Biz sonuçta ülkeyi düşünerek bu koalisyona girdik. UBP’nin vekilleri UBP’yi bağlar.
**
UBP Milletvekili Özdemir Berova: Partimize güvenimiz tamdır. Güven oylamasına katılacağız ve oyumuzu vereceğiz. 
UBP Milletvekili Kutlu Evren: Ersin beyin uygulamış olduğu yöntemi beğeniriz, beğenmeyiz ayrı mesele fakat memleketin içinde bulunduğu durumu göz ardı edemeyiz bu nedenle mecliste güven oylamasına katılıp oyumuzu vereceğiz.
UBP Milletvekili İzlem Gürçağ: Bu bir parti disiplinidir ve parti disiplinine uymak esastır. Güvenoyu verilecektir. Ben de güvenoyu vermek için tabii ki Meclis’te olacağım.
UBP Milletvekili Önder Sennaroğlu: Orada herkes ne yapacağımı görecek. 
UBP Milletvekili Yasemin Öztürk: Genel Başkanımızın ve partimizin verdiği kararlara uymak durumundayız. Saygı duymalıyız. Güvenoyu vermek için Meclis’te olup, oyumuzu kullanacağız.
UBP Milletvekili Resmiye Canaltay: Ben parti disiplinine inanan birisiyim. Tabi ki güven oylamasına katılacağım. 
UBP Milletvekili Aytaç Çaluda: Biz söz verdiysek sözümüzde dururuz. Güvenoyu vereceğiz. 
UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu: Tabi ki güvenoyu vereceğim. Sonuçta bir karar alındı. Bu karara uyacağız. 
UBP Milletvekili Ersan Saner: Tabi ki hükümete güvenoyu vereceğim. Bizler için parti disiplini esastır
UBP Milletvekili Zorlu Töre: Tabi ki katılacağım. Ben tepkili değilim ki. Geçen gün Meclis’te arka sıralara oturdum diye yanlış bir anlaşılma oldu galiba. Alınan kararın arkasındayım. 
UBP Milletvekili Sunat Atun: Tabi ki güvenoyu vereceğim. Bazı sansasyonel iddialar varmış. Arkadaşların bilgilerini güncelleyim hac zamanı kurban bayramının arifesi ve birinci günü olur. Kısacası vaktinde ve zamanında Meclis’te olacağım, güvenoyu vereceğim.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473