banner564

‘Hedef alındım’

“Özersay şahsıma saldırıyor, adeta hükümete güvenoyu vermemi istemiyor” diyen Özgürgün hakkında polis soruşturması açıldığı yönündeki iddiaları kabul etmedi

‘Hedef alındım’
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Ulusal Birlik Partisi (UBP) eski genel başkanı ve eski başbakanlardan Hüseyin Özgürgün, Ersin Tatar hükümetine güven oyu vermeyeceğini söyledi. Diyalog’a konuşan Özgürgün, garekçe olarak da Halkın Partisi (HP) lideri, Başbakan Yardımcısı Kudret Özersay’ın konuşmalarını gösterdi.
   Diyalog’a ulaşan bir bilgide Başbakan Tatar ile Başbakan Yardımcısı Özersay’ın, Özgürgün’le ilgili soruşturma kapsamında polise ‘ilerlemesi’ yönünde yetki verildiği iddia edildi. Özgürgün, bu konuda “Kesinlikle böyle bir şey yok. Bunu kim uyduruyor” diyerek tepki gösterdi.
   Özgürgün, Diyalog’un sorularını şöyle yanıtladı:
   Soru: Geçtiğimiz hafta partiniz ne karar alırsa uyacağınızı ve hükümete destek vereceğinizi belirtmiştiniz. Geçen haftadan bu haftaya ne değişti?
Özgürgün: Evet doğrudur. Geçen haftaki açıklamamda çok samimiydim. Hatta bu sabaha kadar hükümete destek olma, parti kararına uyma konusunda ciddi bir samimiyet ortaya koydum. Fakat bu sabah (dün) gazetelerin manşetlerinde ve televizyonlarda Özersay beyefendinin şahsımı doğrudan hedef alarak yaptığı açıklamalar bardağı taşırmıştır. Doğrudan şahsıma saldırıdır yaptığı açıklamalar. Sebepsizce zenginleşmemi açıklayamamışım. Hukuksuzluk, yolsuzluk gibi hususların içerisinde adımı geçiriyor. Kimse kurusa bakmasın. Bunu da sineye çekecek değilim. Ben 21 sene vekillik yapmış bir insanım. Bu ülkenin Başbakanlığını, Parti Genel Başkanlığını yaptım. Kasıtlı olarak şahsımı hedef alması bana ‘sen bize güvenoyu verme’ mesajı vermiştir. Şu anda hükümet kurduğu siyasi parti UBP’dir ve ben bu partinin vekiliyim.  Kendisini hükümet kurduğu siyasi partiye saygıya davet ediyorum. 
Soru: Polisin hakkınızda soruşturma yaptığı ve dosyanızın ilerlediği yönünde iddialar var. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Özgürgün: Kesinlikle böyle bir şey olmadı. Kim nereden bunları uyduruyor bilmiyorum. Size açıkladığım gibi gerekçem nettir. Bir kere hakkımda yapılan suç duyurularında bir kanıt olsaydı veya Polis suç duyurusunda bulunmuş olsaydı Kudret beyefendi o dörtlü koalisyonu bozmazdı. Acayip acayip dedikodularla uğraşacak değilim.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473