banner564

3 aylık bağış uçtu

Gece yarısı Jumbo Bazaar’a giren üç zanlı, bazı eşyalarla birlikte, Engelliler Derneği’ne ait kutuda biriken paraları da çaldılar

3 aylık bağış uçtu
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa da faaliyet gösteren Jumbo Bazaar isimli iş yeri içerisindeki Engelliler Derneği’ne ait bağış kutusunu kırıp, miktarı tespit edilemeyen bozuk para ile valiz, el çantası, tişört, şort, müzik kutusu, power bank, kulaklık, sigara çaldıkları tespit edilen Osamor Kennedy, Darlington Aplaba Alaku ve Joshua Azubuike gözaltına alındı. Zanlılar dün tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Soruşturmayı yürüten polis, zanlıların 09-10 Eylül 2019 tarihleri 02.30-06.00 saatleri arasında Lefkoşa’da faaliyet gösteren Jumbo Bazaar isimli işyerine içerisine girdiklerini, kıyafet, nakit para ve elektrikli ev aletleri çaldıklarını söyledi.
Polis, zanlıların üç aydır muhafaza edilen ve bırakıldığı günden itibaren içerisinden hiç para alınmadan birikilmesi için uğraşılan Engelliler Derneği’ne ait bağış kutusundan da miktarı tespit edilemeyen miktarda para çaldıklarını ifade etti.
Polis memuru, yapılan şikâyet üzerine soruşturma başlatıldığını, işyeri güvenlik kameralarının incelenerek zanlıların tespit edildiğini belirtti.
Polis, tespit edilen zanlıların 12 Eylül 2019 tarihinde kalmakta oldukları ikametgâhlarında gözaltına alındıklarını söyledi.
Polis memuru, evde yapılan aramada çalınan bir takım eşyaların bulunduğunu ifade etti.
Soruşturmanın devam ettiğini, çalınan paralar ile eşyaların bir kısmının halen kayıp olduğunu belirten polis, zanlıların 3 gün süre ile poliste kalmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473