banner564

BÜY’den 5’i 1 yerde 5-1

Sezonun ilk maçında Baf Ülkü Yurdu evinde Düzkaya’yı farklı mağlup etti

BÜY’den 5’i 1 yerde 5-1
banner598

 YER: Güzelyurt Üner Berkalp Stadı.

HAKEMLER: Emre Öztaşlı, Mert Ercan Bulut, Burak Mandıralı
BAF ÜLKÜ YURDU: Erdoğan, Fikri, Azat(Mustafa dk.66), David, Hasan, İ. Hatay, Mustafa, Yankı(Berk dk. 77), Evanya, A.Hatay, Adeola(Ömer dk.82)
DÜZKAYA: A.Karal, Serkan, Sabri, Raif, İsmael, Hasan, Bello, Ahmet Karal, Ahmet Can, Sulemian(Berke dk. 82), Mustafa( Erhan dk. 71)
GOLLER: Dk. 28 Ahmet Hatay(pen), dk. 35 ve 45+1 Evanya, dk. 72 ve 74 Yankı(Baf Ülkü Yurdu), Dk. 3 İsmael(pen) (Düzkaya)

Abdullah ZAİFOĞLU
K-Pet Süper Ligi’nin ilk hafta maçında Baf Ülkü Yurdu konuk ettiği ligin yeni ekibi Düzkaya’yı 5-1 yenerek lige galibiyetle başladı.
3. dakikada gelişen Düzkaya atağında rakip ceza alanı içinde A.Hatay’ın Sabri’ye müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan İsmael, Düzkaya’yı deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 
 6. dakikada Baf Ülkü Yurdu’nun kazandığı serbest vuruşta Yankı’nın direkt kaleye vuruşunda kaleci A.Karal güçlükle topu uzaklaştırdı. 
 8. dakikadaki atakta Adeola’nın sert şutunda top yan direkten oyun alanına döndü, dönen topu müsait pozisyonda olan Evanya boş kaleye topu atamadı ve Baf Ülkü Yurdu adına mutlak bir golü kaçırmış oldu.
 16. dakikada Baf Ülkü Yurdu’ndan Adeola’nın ceza alanı içinden sert şutunda top bir kez daha yan direkten dışarı gitti.
 28. dakikada skora denge geldi. Bu dakikada gerilerden Düzkaya ceza alanı içine gönderilen top ceza alanını terk etmek üzereyken topu almak isteyen Evanya’ya Bello’nun müdahalesini hakem penaltı olarak değerlendirdi. Atışı kullanan A.Hatay takımı Baf Ülkü Yurdu adına skoru 1-1 yaptı. 
 35. dakikada Baf Ülkü Yurdu takımından Yankı’nın sağ taraftan mükemmel ortasında Avenya şık bir kafa vuruşu ile topu filelere gönderdi ve takımını 2-1 öne geçirdi.
 45+1’inci dakikada fark 2’ye çıktı. Sağ tarafta topla buluşan Avenca ceza alanına girdikten sonra rakibini şık bir çalımla geçtikten sonra sol ayağı ile uzak köşeye topu bıraktı ve Avenca kendinin 2’nci takımının 3’üncü golünü attı. 3-1
 48. dakikada sağ taraftan gelişen Baf Ülkü Yurdu atağında Adeola’nın ortasında boş pozisyonda kafa ile topu dışarı attı.
 72. dakikadaki Baf Ülkü Yurdu atağında Hasan sol taraftan rakip ceza alanına yüksek bir top attı. Kaleci A.Karal ile topa çıkan Avenya’dan seken topu önünde bulan Yankı skoru 4-1 yapan golü atmakta zorlanmadı.
74. dakikada günün başarılı adamlarından Yankı aldığı topla Düzkaya ceza alanına girdikten sonra sol ayağı ile düzgün bir vuruş yaparak topu filelerle buluşturunca maçın da skorunu belirlemiş oldu. Baf Ülkü Yurdu 5 Düzkaya 1 
 Karşılaşmanın geri kalan dakikalarında başka gol olmayınca Baf Ülkü Yurdu 5-1 galip gelerek lige iyi bir başlangıç yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473