banner564

3 yıl sonra aklandı

Resmi evrak sahtelediği, tedavile sürdüğü ve sahtekarlıkla para temin ettiği ileri sürülen polis memurunu, mahkeme suçsuz buldu

3 yıl sonra aklandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, 25 Ağustos 2013 tarihinde, görevli olduğu Trafik Şubesi’nde, resmi evrak sahteleyerek tedavüle sürdüğü ve 915 dolar nakit parayı zimmetine geçirerek kamu görevlisi tarafından sirkat suçunu işlediği iddiası ile yargılanan polis memuru Ahmet Oy, Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti tarafından suçsuz bulunarak beraat ettirildi.
İddia Makamı Başsavcılık adına savcı Ergin Atıcı’nın yürüttüğü davada, sanık Ahmet Oy’u temsilen avukat Yunsal İlhan hazır bulundu. 
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına kararı okuyan üye yargıçlardan Seran Bensen, sanığın 25 Ağustos 2013 tarihinde JF 311 plakalı araç sahibi olan Ediz Cafer Serman’ın aracını ehliyetsiz ve sigortasız şekilde süren Müslüm Kaya’nın, konu aracı sürdüğünü bilmesine rağmen, Müslüm Kaya’nın kardeşine 556 TL sabit para cezası kestiğini aktardı.
Bensen, sanığın aslında olmayan bir şeyi göstermek amacı ile resmi evrak sahteleme ve Ediz Cafer Serman’ın, Müslüm Kaya’nın araç sürmesine müsaade ettiği gerekçesi ile bu şahıstan 915 dolar alarak zimmetine geçirip kamu görevlisi tarafından sirkat suçlamaları ile itham edildiğini söyledi.
Bensen, sanığın aleyhine getirilen davaları kabul etmemesi üzerine duruşmaya geçildiğini anımsattı.

Tahkikat eksikliği var
   Mesele ile ilgili polisin ciddi tahkikat eksikliğine vurgu yapan Yargıç Seran Bensen, savunmanın koyduğu iddialar doğrultusunda sanığın suçu işlediğine dair ciddi şüpheler olduğuna dikkat çekerek, şüphenin menfaatini sanık lehinde kullanıp sanığı aleyhine getirilen davalardan beraat ettirdiklerini açıkladı.
    Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme heyetinin kararının ardından polis memuru Ahmet Oy, 3 yıl sonra aklanmış oldu.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2017, 10:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473