banner564

3 yıl sonra ortaya çıktı

Gazimağusa’nın sanayi bölgesinde 3 tona yakın gümrüksüz mazot ele geçirildi

3 yıl sonra  ortaya çıktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Aldığı bir ihbar üzerine Gazimağusa’da Büyük Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Yonpaş Ltd. isimli işyerine baskın yapan polis, 3 tona yakın gümrüğü ödenmemiş mazot buldu. Üç ayrı depo içerisinde 2 bin 850 litre mazot ele geçiren polis, işyerinin akaryakıt depolama izni bulunmadığını da tespit etti.
   Küçük petrol istasyonu oluşturulduğu belirlenirken, şirket araçlarının mazot ihtiyacının son 3 yıldır bu depolardan karşılandığı belirtildi.
    Gümrük Dairesi’nden de soruşturma yapan polis, 3 yıl boyunca gümrüksüz olarak yakıt alan işyerinin kaçırdığı vergi miktarının milyonlarca lira olabileceği üzerinde duruyor. 
Şirketin Genel Müdürü Mehmet Halis İkin, gözaltına alınarak dün “Gümrüksüz mal tasarrufu” suçlaması ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kaymakamlık şikâyetçi oldu
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, 30 Ekim 2018 tarihinde, saat 13.50 ile 14:30 saatleri arasında, zanlının Genel Müdürlüğü’nü yaptığı Yonpaş Ltd isimli işyerinde, Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerince yapılan arama sonucunda, 3 adet birer ton kapasiteli depolar içerisinde, gümrüğü ödenmemiş toplam 2 bin 850 litre mazot bulunduğunu söyledi. 
Gazimağusa Kaymakamlığı ile görüşüldüğünü ve konu işyerinin akaryakıt depolama izni olmadığının öğrenildiğini belirten Doğan, kaymakamlığın, şirketten şikayetçi olduğunu belirtti.

Gizlilik talimatı

İşyerinde yapılan soruşturmada 3 Tır şoföründen ifade alındığını ve şoförlerin 5 aydır şirket araçlarına depolardan benzin aldıklarını söylediğini aktaran Doğan, Tır şoförlerinden bir tanesinin, Mehmet Halis İkin’in kendisine “Polise buradan benzin aldığınızı söylemeyeceksiniz” dediğini söylediğini açıkladı.
İşyerinde akaryakıt depolamasının bir petrol istasyonu gibi faaliyet gösterdiğini ve en az 3 yıldır devam ettiğini belirten Doğan, Gümrük Dairesi ile yapılan görüşmede 3 yıl boyunca kaçırılan vergi miktarının milyon TL’yi bulabileceğini ifade etti. 
Doğan, işyerinde depolanan akaryakıt ile ilgili şirketin ajanda tutarak, depolanan akaryakıtı kaydettiğini aktararak, sadece bu yıla ait ajandanın bulunduğunu, diğer yılların ajandalarının bulunamadığını ifade etti. 
Doğan, depolanan toplam mazot miktarının ve kaçırılan vergi miktarının araştırılmakta olduğunu ve zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki etmesinin kuvvetle ihtimal olduğunu belirterek, mahkemeden soruşturma maksatlı süre talep etti. 
Yargıç Umut İnan, meselenin de ciddiyetine vurgu yaparak, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının, 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474