banner564

30 bin Euro uçtu

Kuzeyde mülkü bulunan iki Rum’a “ Evinizi yüksek fiyata satacağım” diyerek paralarını almakla suçlanan Mehmet Furkan tutuklandı

30 bin Euro uçtu
banner598

 Suna ERDEN

   Kuzeyde malları kalan iki Rum’u, evlerini İsraillilere yüksek fiyata satacağını söylerek kandıran ve  Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’tan yüklü miktarda para alan zanlı Mehmet Furkan yapılan şikayet üzerine gözaltına alındı. Zanlının 2017 yılından beri iki Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’u oyaladığı, koçanlarını da aldığı belirtildi.
   Gözlatına alınarak haklarında soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   Soruşturmayı yürüten polis, zanlı Mehmet Furkan’ın 2017-2018 yılları içerisinde Lefkoşa'da, Güney Kıbrıs’ta sakin Sotiris Chrıstodoulou ve Vasiliki Irakleous’a 1974 yılında terk etmiş oldukları Lapta ve Güzelyurt bölgesinde bulunan ve halen KKTC vatandaşlarının yaşadığı evleri, İsraillilere yüksek fiyattan satacağını söyleyip, Vasiliki Irakleous'dan toplamda 30 bin Euro alarak sahtekarlıkla para temin ettiğini söyledi. 
   Polis, zanlının, iki şahıstan aldığı orijinal koçanların arandığını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek, zanlının üç gün tutuklu kalmasını talep etti.mahkeme talebi kabul etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474