banner564

3’lü ittifak

Ziraat Bankası’na ait bir milyon lirayı maske takmadan, silah ve biber gazı kullanarak çalma girişiminde bulunan 2 astsubay ve bir işadamını yakalamak zor olmadı

3’lü ittifak
banner598
Hüseyin ABRAŞ
Merkez Bankası önünde meydana gelen silahlı ve biber gazlı soygun girişiminin failleri olduğu iddia edilen ve olaydan kısa bir süre sonra gözaltına alınan astsubaylar Ayhan Yıldız, Murat Bulut ve 
İşadamı Hüseyin Kartaltepe dün mahkemeye çıkarıldı. Polis, zanlıların kullandığı kiralık araçta göz yaşartıcı sprey ve birinin evinde 9 mm’lik tabanca buldu.
Mahkemeye olguları aktaran polis, soyguna teşebbüs olayının önceki gün saat 09.20’de Lefkoşa’da bulunan Merkez Bankası önünde meydana geldiğini kaydetti. Polis, kimliği meçhul 3 kişinin Ziraat Bankası’nın para transferinden sorumlu Hasan Dağkuş ve Cemile Yılmaz’ın elinde bulunan 1 milyon 20 bin TL ve 10 bin Sterlin nakit para çantasını çalmaya çalıştıklarını açıkladı. 

“Aynı araçtan ülkede 37 tane var...”
Silah zoruyla ve biber gazı kullanarak soygun teşebbüsünde bulunan zanlıların plakası meçhul bir araçla kaçtıklarını belirten polis, yapılan soruşturma sonucu kaçmakta kullanılan araç ile aynı marka ülkede 37 araç bulunduğunu ve bu yönde soruşturma yürüttüklerini açıkladı.
Polis, yapılan araştırmalar sonucu zanlı Ayhan Yıldız’ın, kaçmakta kullanılan ve plakası sonradan tespit edilen ZFB 972 plakalı kiralık aracı Girne’de Cartis isimli işyerinden kiraladığının öğrenildiğini belirtti.

Sprey ön koltukta bulundu
Zanlı Ayhan Yıldız’ın Soycan Petrol İşletmeleri’ne gittiği anda tespit edildiğini söyleyen polis, araçta yapılan aramada ön koltuk altında göz yaşartıcı sprey bulunduğunu dile getirdi.
Zanlı Ayhan Yıldız’dan sonra zanlı Murat Bulut ile zanlı Hüseyin Kartaltepe’nin Gemikonağı’nda tespit edildiğini kaydeden polis, gözaltına alınan zanlılardan Murat Bulut ve Ayhan Yıldız’ın açık ifade verdiklerini söyledi. 

Bulut suçu kabullendi
Polis, zanlı Murat Bulut’un ifadesinde suçu kabullendiğini zanlılar Ayhan Yıldız ve Hüseyin Kartaltepe ile aralarında anlaşarak bu suçu işlemeye teşebbüs ettiklerine dair gönüllü ifade verdiğini belirtti. Zanlıların mahkeme emriyle tutuklandığını kaydeden polis, bu süre içerisinde 5 görgü tanığından ifade alındığını ifade etti. Zanlı Murat Bulut’un evinde arama yapıldığını, yapılan aramada olayda kullanılan sarsılmaz marka 9 mm çapında tabanca ve 2 adet şarjör bulunarak emare alındığını kaydeden polis, zanlıların maskesiz olmalarından dolayı, olayla ilgili birçok görgü tanığı olduğunu belirtti. 

3 gün tutukluk emri verildi
Polis, bulunması gereken emareler ve incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu belirterek zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarını talep etti.
Mahkeme haklarında  “Silahlı soygun teşebbüsü”, “Kanunsuz ateşli silah tasarrufu” ve “Darp” suçundan soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süre ile tutuklu kalmalarına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Mr koz sakarya fırtına roketlerinin 300 400 km menzili var hodri meydan

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Tüm Dünya YANLIŞ biz DOĞRU !!!!!!

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Basittir diyen terbiyesiz pesmergeye sittirdigin yere diktir diyor palikarya apış arası kokusu diliyoruz

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sayın üstadım altın pasaport mu alalım kaça satiyorlar

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474