banner564

4 gün sürecek

Bakanlar Kurulu’nun 5 milyar 815 milyon TL olarak onayladığı 2018 bütçe maratonuna 28 Şubat’ta başlanacak

4 gün sürecek
banner598

 

Bakanlar Kurulu’nun 5 milyar 815 milyon TL olarak onayladığı 2018 bütçesinin Cumhuriyet Meclisi Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde görüşülmesine 28 Şubat Çarşamba günü başlanacak.
Hızlandırılmış bir programla komitede 4 günde görüşülecek bütçe, 12 Mart’tan itibaren de Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde olacak.
Her yıl kasım ayında Meclis komitesinde, aralıkta ise Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bütçe, bu yıl 7 Ocak erken genel seçimi nedeniyle aksamıştı. 
Bakanlar Kurulu 2018 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı’nı geçtiğimiz salı günü 5 milyar 815 milyon TL olarak onaylamıştı.
Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, toplumun beklentisi olan 2018 bütçesinin yürürlüğe girebilmesini hızlandırmak için uğraş verdiklerini ve gerekli planlamayı yaptıklarını açıkladı. Uluçay, bu süreci planlarken koyduğu katkı nedeniyle Ulusal Birlik Partisi’ne de teşekkür etti. 
Cumhuriyet Meclisi Ekonomi Maliye Bütçe ve Plan Komitesi, Komite Başkanı, CTP Girne Milletvekili Fikri Toros başkanlığında dün ilk toplantısını gerçekleştirdi.
Meclis’ten verilen bilgiye göre toplantının açılışına Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay da katılarak Komite üyelerine hitaben konuşma yaptı.
Uluçay konuşmasında, komitelerin oluşmasında ve komitelerin bir an önce başlamasında katkısı olan partilere teşekkür ederken, hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Yeni dönemde bütçe yasa tasarısının süratle görüşülebilmesi için komite üyeleri ile yaptıkları istişarelerde Komite ve Genel Kurul aşamasını süratli bir şekilde yapılması adına gerekli planlanmanın yapıldığını söyleyen Uluçay, kurum,kuruluş,bakanlık ve dairelerin ve aynı zamanda toplumun beklentisi olan 2018 bütçesinin hızla geçebilmesi için uğraş vereceklerini vurguladı.

Hızlandırılmış süreç
Öngörülen programda komite aşamasını 4 gün, Genel Kurul aşamasını da 8 gün olarak düşündüklerini ifade eden Uluçay, normal bütçe görüşülmesi prosedürünün dışında hızlandırılmış bir süreç olacağını kaydetti.
Başkan Uluçay, bu bağlamda Ulusal Birlik Partisi’ne de ülkenin koşulları göz önünde bulundurulduğunda bir an önce bütçenin geçmesi için koyduğu katkı nedeniyle teşekkür etti.

Komitede kimler var?
7 Ocak erken genel seçiminin ardından Cumhuriyet Meclisi’nde yapılan düzenlemelerle Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi’nde CTP Girne Milletvekili Fikri Toros Başkan, UBP Lefkoşa Milletvekili Ersin Tatar Başkan Vekili olarak görev yaparken komite üyeleri de UBP Lefkoşa Milletvekili Olgun Amcaoğlu, HP İskele Milletvekili Mesut Genç, CTP İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları, HP Lefkoşa Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ve UBP Lefkoşa Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşuyor.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474