banner564

Dauda ‘Yandık’ dedi

Yargıç 15 grama 15 ay hapislik verdi

Dauda ‘Yandık’ dedi
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa’da 29 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda uyuşturucu madde ile yakalanan sanıklar Musa İdris Isıaku ve Ugorji İgwemba Mba ve onlara uyuşturucu sattığı tespit edilerek tutuklanan sanık Abubakar Adamu Dauda'da hakkındaki karar dün açıklandı.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında kararı Kıdemli Yargıç Alev Ulunay açıkladı. 
Ulunay, kararda sanıkların işlemiş oldukları suçun çok ciddi ve vahim suçlardan olduğunu belirtti. Kıdemli Yargıç Ulunay, uyuşturucu suçlarının ülkede ciddi tehlike yarattığını ve toplumsal huzuru bozduğunu belirterek, bu tür suçlara ciddi caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Kıdemli Yargıç Alev Ulunay, sanık Abubakar Adamu Dauda'nın işlemiş olduğu “15 gram uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme” suçuna takdir edilecek ceza ile “alma ve tasarruf” suçundan yargılanan sanıklar Musa İdris Isiaku ile Ugorji İgwemba Mba’ya takdir ettikleri cezada ayırıma gittiklerini aktardı. Kıdemli Yargıç, aktarmış olduğu tüm ağırlaştırıcı ve hafifletici sebepleri değerlendirdikten sonra, sanık Dauda’ya 15 ay, sanık Isiaku’ya 5 ay ve sanık Mba’ya ise 3 ay hapis cezası takdir ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2018, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474