banner564

4 zanlı ayrı ayrı teminata bağlandı

Reis Market’in iki ayrı şubesinden 11 gün arayla hırsızlık yaptıkları iddiasıyla yargılanan

4 zanlı ayrı ayrı teminata bağlandı
banner598
Lefkoşa’da faaliyet gösteren Reis Süpermarket isimli iş yerinin iki farkı şubesini 11 gün arayla soyan zanlılar İsmail Volkan (37), Aytaç Aslan (19), Mine Öksüz ( 37) ve Umutcan Gülmez (E-19) dün teminat talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkeme, işledikleri suçlara ve sabıkalarına göre zanlıları ayrı ayrı teminat koşullarına bağladı.  
Polis, zanlılar Umutcan Gülmez ile Aytaç Aslan’ın 8 Temmuz tarihinde saat 04.30 sıralarında Lefkoşa’da Şehit Mustafa Ruso Caddesi üzerinde faaliyet gösteren Reis Süpermarket isimli iş yerinin camını kırarak içeri girdiklerini söyledi. 
Polis, zanlıların içeriye girdikten sonra 6 para kasası içerisinde muhafaza edilen toplam 2 bin 400 TL nakit parayı çaldıklarını ifade etti. Polis diğer zanlılar İsmail Volkan ve Mine Öksüz’ün ise olay yerinden paralarla kaçan zanlılar Gülmez ve Aslan’a yardım ettiklerini ve çalıntı olduğunu bildikleri paraları birlikte harcadıklarını söyledi. 

Çalıntı parayı bile bile harcadı
Zanlılar Umutcan Gülmez ile Aytaç Aslan’ın yeniden anlaşarak 18 Temmuz tarihinde Hamitköy de faaliyet gösteren Reis Market şubesine gittiklerini ve marketin camını kırarak içeri girdiklerini kaydeden polis, bu soygunda ise kasalarda bulunan toplam 2 bin 575 TL nakit parayı çaldıklarını belirtti. Polis, zanlı Mine Öksüz’ün ise zanlılarla birlikte çalıntı olduğunu bildiği paraları harcadığını, zanlıların çaldıkları paranın bir kısmı ile Lefkoşa’da bir şahıstan uyuşturucu madde aldıklarını ve kullandıklarını itiraf ettiklerini açıkladı. Zanlılar hakkında başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, davalarında hazır olmaları için teminata bağlanmalarını talep etti. 

İşin içinde uyuşturucu da var…
Mahkeme zanlıları sabıkalarına göre  “Dükkân açma hırsızlık, Uyuşturucu madde tasarruf ve hırsızlık mal kabulü” suçlarından yargılanmak üzere teminata bağladı. Mahkeme, zanlı Umutcan Gülmez’in 30 gün süre ile cezaevine gönderilmesine, zanlılar Aytaç Aslan, İsmail Volkan’ın 100’er bin TL kefalet senedi yatırmasına, ayrıca tüm zanlıların davaları görülünceye kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2015, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474