banner564

40 yıllık özlem son buluyor

Ercan-Kırklar ve Ercan-Akıncılar anayollarının yapımına başlandı

40 yıllık özlem  son buluyor
banner598
Yılmaz YAKAR
Ercan-Kırklar ile Ercan-Akıncılar anayollarının yapımına dün başlandı. 550 metre uzunluk ve 7 metre genişliğindeki Ercan-Kırklar ile 4 bin 200 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki Ercan-Akıncılar anayolunun yapımına başlanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, bazı milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst törende yaptığı konuşmada, “Esas olan Akıncılar halkının KKTC halkı olduğunun altını çizmektir. Esas olan yabancı bir memleketteymiş gibi hareket ederek kimlik kartı veya nüfus cüzdanıyla köye girmekten kurtulmanızdır. Esas olan KKTC Devleti’nin damgası ve mührünü Akıncılar köyüne vuruyor olmamızdır” dedi.
Bakan Dürüst KKTC’nin her yerine aynı derecede hizmet götürme bilinciyle çalıştıklarının altını çizdi.

Barbaros: 40 yıldır özlemini çekiyorduk
Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Barbaros, 40 yıldır özlemini çektikleri, bu uğurda mücadele ettikleri, köye serbest girişi sağlayacak olan yolun yapımına başlanmasından dolayı heyecan yaşadıklarını ifade etti.
Barbaros, yolun bir an önce yapılmasını talep ederek, arkalarında devletin gücü ve desteğini görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474