banner564

43 yıllık acı dindi

Kayıp şehit İbrahim Ramadan askeri törenle defnedildi

43 yıllık  acı dindi
banner598
Gözde Süreç SARI   
Kayıp şehit İbrahim Ramadan, dün, Boğaz Şehitliği’ne defnedildi. 
Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) başkanlığı da yapan Ramadan için ilk olarak KTAMS önünde tören düzenlendi, daha sonra Göçmenköy Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından askeri törenle Boğaz Şehitliği’nde toprağa verildi. 
1974'te Doğruyol'da öldürülen ve Kayıplar Komitesi'nin Tekke Bahçesi'ndeki kazılarında tek bir mezardan çıkarılan 5 kişi arasında bulunan İbrahim Ramadan, Tekke Bahçesi’nde, üzerinde “Önder İbrahim” yazılı bir mezarda bulundu.  Ailesi 43 yıl boyunca onu Tekke Bahçesi’ndeki başka bir mezara giderek andı. Üzerinde “İbrahim Ramadan” yazan mezarda kimin ya da kimlerin olduğu ise henüz bilinmiyor.
Ailesinin verdiği bilgiye göre, Gençlik Gücü’nün (GG) de kurucularından olan, kendisi gibi şehit edilen ve yıllarca naaşına ulaşılamayan Hüseyin Ruso ile Küçükkaymaklı’da futbol oynayan İbrahim Ramadan, öldürüldüğünde 38 yaşında, evli ve dört çocuk babasıydı.
İbrahim Ramadan’la aynı mezarda bulunan İsmail Bekir de, geçtiğimiz yılın ekim ayında Boğaz Şehitliği’ne defnedilmişti.
KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan, sendika önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ailesinin ve sendika camiasının aynı acıları ikinci kez yaşadığını belirtti. Kaptan, “Sırf birileri böyle istedi diye bu acıları bize tekrar tekrar yaşatmaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2018, 04:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474