banner564

5 kişiye Avrupa sözü

Kısa bir süre insan kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle tutuklanıp teminatla serbest bırakılan Alkan Canit yine rahat durmadı

5 kişiye Avrupa sözü
banner598

 Suna ERDEN

Ülkede üniversite öğrencisi olarak bulunan 4 kişiyi yasa dışı yollardan güneye kaçırmak üzereyken 1 Eylül 2019 tarihinde yakalanan ve soruşturmanın ardından teminatla serbest bırakılan Alkcan Canit, insan kaçakçılığı yapmaya devam ediyor. Aldığı bir ihbar üzerine önceki gece zanlının Van aracında arama yapan polis, güneye kaçak olarak götürülmek istenen 5 kişiyi yakaladı.
Polis, yabancı uyruklu Golda Dongmo Nkamta, Abdul Mannanve, Dicky Mbele Mangonzoy, Geremi Kangala Kufle, Obası Peter Ogbonna ve araç sürücüsü Alkan Canit’i dün mahkemeye çıkardı.
Soruşturmayı yapan polis memuru, 31 Ekim 2019 tarihinde, saat 18.00’de, Balıkesir'de faaliyet gösteren 1001 Airport isimli iş yeri önünde park halinde duran Van aracın kontrol edildiğini söyledi. Şüpheli görülerek aranan aracın arkasında gizlenmiş Golda Dongmo Nkamta, Abdul Mannanve, Dicky Mbele Mangonzoy, Geremi Kangala Kufle, Obası Peter Ogbonna’nın tespit edildiğini ifade etti. Polis, zanlılar Dicky Mbele Mangonzoy, Geremi Kangala Kufle ve Obası Peter Ogbonna’nın polisi görür görmez pasaportlarını yırttıklarını ifade etti.
Polis, zanlılar ile sürücü Alkan Canit’in gözaltına alındığını kaydetti.
Polis, yapılan soruşturmada zanlı Canit’in 5 kişiyi güneye götürmek için van aracın arkasına gizlediğini belirlediklerini açıkladı.
Mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını ve aranan şahıslar olduğunu kaydeden polis, 3 gün süre istedi. Mahkeme talebi kabul etti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474