banner564

500 grama 5 yıl ceza

Tasarrufunda yarım kilo eroin bulunarak tutuklanan Nedim Sovukkanlı hakkındaki karar dün belli oldu

500 grama 5 yıl ceza
banner598
Zorkun TAŞER

Tasarrufunda yarım kilo eroin bulunarak tutuklanan Nedim Sovukkanlı hakkındaki karar dün belli oldu. 
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri tarafından Lefkoşa’da gerçekleştirilen operasyonda ele geçirilen yarım kilo eroin türü uyuşturucu madde ile yargılanan sanık Nedim Sovukkanlı, 5 yıl hapse mahkum edildi.
Sanık, 21 Ekim 2014 tarihinde uyuşturucu maddeyi pazarlamak üzereyken polis tarafından yakalanmıştı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hakkında hapis kararı verildi. Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay’dan oluşan heyetin baktığı duruşmada mahkemelerde uyuşturucu davalarının ilk sırada yer aldığı açıklandı. 
Kararı okuyan Başkan Ömer Güran, sanığı suçlu bulup mahkûm ettiklerini sanığın işlemiş olduğu suçun küçük olan KKTC’de yaygınlaşan ve önüne geçilmekte zorlanan bir suç olduğunu belirtti. Güran, mahkemelerin önünde olan davaların çoğunluğunu uyuşturucu davalarının oluşturduğunu bu nedenle artmakta olan suçların önüne geçmek için caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini söyledi. Sanığı suçlu bulup mahkûm ettikleri, tasarrufunda bulunan uyuşturucunun eroin türü uyuşturucu madde olduğunu ve en zararlı uyuşturucu madde sınıfında olduğunu belirterek, miktarının da yaklaşık yarım kilo olduğunu göz önünde bulundurduklarını ve sanığı 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2015, 07:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474