banner564

52 eser bulunuyor

Türkmenistan ve Tataristan sanatçılarının YDÜ’deki sergisini UBP lideri Tatar açtı

52 eser bulunuyor
banner598

 Türkmenistan ve Tataristan sanatçılarının 52 eserinden oluşan “Türkmenistan ve Tataristan Sanatçıları Sergisi” YDÜ Hastanesi Sergi Salonunda açıldı.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından açılan sergi, Türkmenistan ile Tataristan sanatçılarının Kıbrıs Modern Sanat Müzesi için özel olarak hazırladığı ve 52 eserin sergilendiği iki ayrı sergiden oluşuyor.
Yapılan açıklamaya göre, serginin açılışında YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Sadıkoğlu, Tataristan sanatçıları adına Rabis Saliakhov, Türkmenistan sanatçıları adına Charymyrat Yazamyradov ile UBP Genel Başkanı Ersin Tatar konuşma yaptı.
Konuşmaların ardından UBP Genel Başkanı Ersin Tatar tarafından Tataristan ve Türkmenistanlı sanatçılara teşekkür plaketi takdim edilerek sergi kurdelesi kesildi. 
9 Türkmenistanlı sanatçının 27 eseri ve 7 Tataristanlı sanatçının 25 eserinden oluşan Türkmenistan ve Tataristan Sanatçıları Sergisi, 9 Mayıs’a kadar hafta içi 08.00-17.00 saatleri arasında YDÜ Hastanesi Sergi Salonu’nda ziyaret edilebilecek.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474