banner564

Rum Yönetimine  protesto

Mahkemeye çıkarılan seri katil Metaksas hakkında 8 gün tutukluluk emri verilirken, Başkanlık Sarayı önünde eylem düzenlendi

Rum Yönetimine  protesto
banner598

   Rum Milli Muhafız Ordusunda görev yapan Teğmen Nikos Metaksas’ın dün mahkemeye çıkarıldığı ve hakkında 8 gün tutukluluk emri verildiği bildirildi.

   Filipinler Dışişleri Bakanlığı da öldürülen kadınlarla ilgili olarak Rum Yönetiminin ciddiyetsizliğini eleştiren bir bildiri yayınladı.
   Haravgi gazetesi; Filipinler Dışişleri Bakanlığı, ikisi kadın ve bir de çocuk olmak üzere 3 Filipinlinin 2017-2018 tarihlerinde kayıp olarak bildirildiğini ve Rum makamlarından “herhangi bir suç kurbanının olmadığı başka nedenlerden dolayı kayboldukları’ yönünde cevap aldığını yazdı.
  Atina’daki Filipinler Büyükelçiliği’nden bir heyetin, kurbanların kimlik tespitine yardımcı olmak amacıyla DNA örneklerinin sunulması için Ada’ya geleceği de belirtildi. 

Sarayın önünde toplandılar

   Haravgi gazetesi bir başka haberinde, Rum Başkanlık Sarayı önünde toplanan kalabalık halk topluluğunun, kadınların ve çocukların kaybolmasına ilişkin şikayetler ve bunu takip eden cinayetlere ilişkin hükümetin icraatlarını protesto ettiğini yazdı.
   Habere göre, hem Kıbrıs vatandaşı ve hem de yabancılardan oluşan halk topluluğu, Rum İçişleri Bakanı v Polis Genel Müdürü’nün derhal istifa etmesini istedi.
   Protestocular ellerinde “Bazıları için değil herkes için adalet” ve “Kaybolan Kadın ve Çocuklar Nerede” yazılı siyah renkli pankartlar da tuttu.

4 ayrı yer seçti

   Bu arada Alithia gazetesine göre; RMMO subayı seri katil Metaksas, ilk başta Mary Rose’un 6 yaşındaki kızının, gıda boğulmasından dolayı öldüğünü, bu nedenle onu gölete attığını söyledi. Ancak daha sonra kızı öldürdüğünü kabul ettiğini yazdı.
   Gazete, şu ana kadar bilinen unsurlar ışığında, seri katil Metaksas’ın, öldürdüğü kişileri atmak veya saklamak için 4 yer seçtiğini, bunların; Mitsero madeni, “Kokkini” göleti, Orunda atış alanı ve Ksialiatu’daki “Memi” göleti olduğunu belirtti.
   Metaksas’ın, Mary Rose’un 6 yaşındaki kızı Sierra Graze Seucalliuc’u attığını söylediği Ksialiatu’daki Memi göletinin 100 metre derinliğinde dün dalgıçlar tarafından geniş çaplı araştırmaların yapıldığını yazan gazete, dalgıçların her yarım saatte bir değiştirildiğini ve derinliğin her bölümünün araştırıldığını bildirdi.
   Gazete, Mitsero bölgesindeki “Kokkini” göletinde (madene yakın olması ve madenden dolayı suyunun rengi kırmızı olması nedeniyle Kırmızı gölet olarak adlandırılıyor) yapım şirketinden robotik kameraların bu tür sularda da kullanılabileceği teyidinin alınmasının ardından, robotik kameraların kullanılmasıyla, Metaksas’ın öldürdüğü kişileri içine koyduğu ve gölete attığı valizlerin aranacağını yazdı.
   Habere göre Metaksas, itirafında 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea ve 30 yaşındaki Maricar Valtez Arquiloa’yı üç valiz içerisinde, asit dolu suyun bulunduğu “Kokkino” göletine attığını söylemişti.

Cinayetin zamanları

   Gazete aynı haberinde, Metaksas’ın cinayet işlemeye ne zaman başladığı ve en son kurbanının kim olduğu konusunun da bir soru işareti olduğuna dikkati çekti.
   Cinayete kurban giden kişilerin kayboldukları tarihler temelinde, ilk kurbanların 35 yaşındaki Livia Florentina Bunea ile 8 yaşındaki kızı Elena Natalia Bunea Li olduğunu yazan gazete, bu kişilerin 1 Ekim 2016’da kaybolduklarını belirtti.
   Habere göre diğer cinayetin ise bu tarihten 14 ay sonra, 13 Aralık 2017’de, Maricar Valtez Arquiloa’nın öldürülmesiyle işlendiği düşünülüyor. Bu üç kişi “Kokkini” göletine atıldı.
   Metaksas, son cinayetinden 5 ay sonra ise 5 Mayıs 2018’de Mary Rose’u ve kızı Sierra Graze Seucalliuc, iki ay sonra 21 Haziran 2018’de, 28 yaşındaki Arian Palanas Lozano, aynı dönemlerde Nepal veya Hintli olduğu belirtilen ve Orunda atış alanında bulunan kadını öldürdüğünün düşünüldüğünü yazan gazete, Metaksas’ın şu ana kadar bilinen 4 kurbanını, 2-3 ay içerisinde 2018 yazında öldürdüğünü belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474