banner564

‘5.5 milyon dolar harcadık’

Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin ilk toplantısında konuşan Reha Arar, Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına büyük önem verdiklerini söyledi

‘5.5 milyon dolar harcadık’
banner598
Kıbrıs Türk Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (KITUYAD) ilk toplantısını Merit Royal Hotel’de gerçekleştirdi.
Merit Hoteller Yönetim Kurulu Başkanı Reha Arar’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, turizm yazarı, akademisyen ve araştırmacılar katıldı.
Toplantıda ilk sözü alan Arar, KKTC’de turizm yazarlığına duyulan ihtiyacı vurguladı ve bu oluşumdan dolayı çok memnun olduğunu söyledi.
Konuşmasına, “Kuzey Kıbrıs turizmine bir şekilde gönül vermiş, dostların topluluğu. Hepiniz hoş geldiniz. Ülkemizin en önemli sektörü turizmdir. Ada ülkelerinin aslında en önemli sektörü turizm. Turizm için yola çıkan sizlerin tek bir çatı altında teşkilatlanmanız sayesinde bu ülkenin turizm alnında ki ufku inanılmaz bir noktaya çıkacaktır” sözleriyle başlayan Reha Arar, KKTC turizmi için tanıtımda harcanan rakamlara da dikkat çekti. 
Arar, “ Ülkemizin sektörel anlamda yapılan analizinin sonunda ortaya çıkan acı gerçek, bu ülkede devlet eliyle tanıtımın olmamasıdır. Bu ülkede tanıtım yoktur. Merit Grubu olarak bizler sadece, 2 yılda KKTC turizmine 5,5 milyon dolar harcamışız, yurt dışında. Tüm ilanlarımızda önce ya Girne’dir, ya da KKTC’dir. Önceliğimiz Merit değildir. Turizm markası olarak Girne’dir. Türkiye’de 20 kişiye sordum Antalya dedim, yanındaki eş kelimeyi bana söyler misiniz diye sordum.. 16’sı bana turizm dedi. 4 ü Akdeniz dedi ve mavi dedi. Dolayısıyla biz KKTC olarak turizmle doğru anılmamız gerekir” dedi.
 
“Bu ülkeyi dış dünyaya tanıtan insanlarız”
KKTC’de Turizm yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin kurulmasının, bu ülke için çok büyük bir olay olduğuna dikkat çeken Arar şunları söyledi, “Bu ülkede kurulan birçok meslek derneğinden, ticaret derneğinden, fikir derneğinden çok daha önemlidir. Çünkü bu ülkenin tanıtımını yapan bizleriz, sizlersiniz. Bizler bir noktada bu ülkeyi dış dünyaya tanıtan insanlarız. Birisi merak ettiği zaman KKTC diye internete girdiği zaman işte bu masanın etrafındaki insanların yazdığı makaleleri okuyor. Zaten bütün dünyada Turizm yazarları derneği çok enteresan bir seviyededir. Düşünce derneklerinin önünde gelen bir dernektir. Bu derneklerde olan insanlar ülkelerinin en saygın insanlarıdır. Bir nevi ülkelerini için turizm elçiliği yapıyorlar, aslında belki, bizim ülkemizde de bu konunun zamanı geldi ve geçiyor. Bu ülkenin üstün vasıfları çok büyük güzellikleri var,  bunu kim biliyor. Sadece biz biliyoruz. Bunu yansıtabiliyor muyuz? Maalesef hayır. Bunu dünya basınına hatta anavatan basınına bile yeterince yansıtamıyoruz. Bugünden itibaren ise bu dernekle artık KKTC turizmi çok daha geniş kitlelere yansıtılacaktır.” 

Hastürer, Pınar ve Bebek de konuştu
Gecede; dernek kurucularından olan gazeteci Hasan Hastürer, Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği’nin kurulum sürecini başlatan Televizyon Gazetecisi Nazmi Pınar, dernek kurucuları arasında yer alan turizm dergisi çıkaran gazeteci Birol Bebek de birer konuşma yaptı.
KITUYAD’ın ilk toplantısına, Orhan Tolun, Ahmet Tolgay, Akay Cemal, Mine Gürses, Selda İçer, Mustafa Şah, Gülsüm Gözenler, Gerhard Shulz, İpek Çöl Pınar, Zekai Altan, İsmet Esenyel, Hasan Karlıtaş ve Teoman Turan da katıldı.
Derneğin, çok yakın zamanda üyelik kabul ederek turizm konusunda yazar, gazeteci, Tv programcısı, akademisyenler ve yeni isimleri de bünyesine katacağı açıklandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2015, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473