banner564

5’er bin lira ödediler

Kendilerine küfür ettiği gerekçesiyle hemşerileri Töre Takayev’i öldüresiye döven Türkmenistan uyruklu 6 zanlı teminata bağlandı

 5’er bin lira ödediler
banner598
Başkent Lefkoşa’da 7 Ağustos günü kendileri gibi Türkmenistan uyruklu olan Töre Tekayev’i ciddi şekilde darp edip vücudundaki tüm kemiklerin kırılmasına neden olan Azim Achilov, Nizam Abdiyev, Serdar Rozibeyov, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov isimli zanlılar hakkındaki soruşturma tamamlandı.  Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde tedavisi devam eden Tekayev’in hayati tehlikeyi atlattığı ancak tek başına yemek yiyecek durumda olmadığı belirtilirken, zanlılar dün teminat talebi ile yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
Zanlılar hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlılar Azım Achilov , Nyzam Abdyyev, Serdar Rozbayev, Alısher Kurbanov, Vepa Jurayev ve Dıdam Achylov’un 7 Ağustos 2016 tarihinde saat 01.30 sıralarında Lefkoşa 'da Can Sokak içerisinde kendilerine küfür ettiği ve zanlı Nyzam Abdyyev’in eşine asıldığı gerekçesi Töre Tekayev 'i ciddi şekilde darp ettiklerini söyledi. 

Takayev halen hastanede
Darp esnasında çenesi, burnu, sağ elmacık kemiği ve sağ şakak kemiği kırılan Tekayev 'in halen hastanede olduğunu kaydeden polis, hastanın taburcu olabilecek durumda olduğunu ancak tek başına yemek yiyecek durumda olmadığı için halen hastanede kaldığını söyledi. Olayla ilgili soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, zanlılar Azım Achilov, Nyzam Abdyyev ile Vepa Jurayev’in KKTC’de çalışma izni ile bulunduğunu, Serdar Rozbayev, Alısher Kurbanov ve Dıdam Achylov’un ise çalışma izni olmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.
Mahkeme, zanlıların yurtdışına çıkışlarının yasaklanması, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna gidip imza atmaları, 5’er bin TL nakit teminat yatırmalarına emir verdi. Zanlılar Azım Achilov, Nyzam Abdyyev ile Vepa Jurayev için birer kefilin 40’ar bin TL kefalet senedi imzalamasına emir veren mahkeme, zanlılar Serdar Rozbayev, Alısher Kurbanov ve Dıdam Achylov için ise birer kefilin 70’er bin TL kefalet senedi imzalamasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2016, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474