banner564

6 ay ceza için 6 yıl bekledi

2011’de uyuşturucu sattığı tespit edilen Arif Doğan hakkındaki karar dün açıklandı

6 ay ceza için  6 yıl bekledi
banner598
Başkent Lefkoşa’da eğitim veren bir üniversite kampüsü içerisinde K.P isimli öğrencinin aracında bulunan yarım gram uyuşturucu maddeyi sattığı tespit edilen Arif Doğan hakkındaki dava 6 yıl sonra karara bağlandı. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık uyuşturucu maddenin miktarı az olsa da satıcı olduğu için hapse mahkûm edildi.
Başkan Ömer Güran ve Yargıçlar Gökhan Asafoğulları, Meltem Dündar’dan oluşan heyet huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında sanıklar hakkında verilen kararı Yargıç Asafoğulları açıkladı. Yargıç Asafoğulları, sanık K.P’nin tasarrufunda bulunan miktarın Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında geçerli olduğunu ve K.P’nin talep etmesi üzerine doktor kontrolünden geçirildiğini ve kabul edildiğini söyledi. 
Asafoğulları, doktor raporunu dikkate alarak sanığın 1 yıl boyunca denetim altında kalması kararına vardıklarını açıkladı.

Satıcı değil içici olsaydı…
Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanık Arif Doğan’ın tasarrufunda bulunan maddenin de miktarının Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında olduğunu ancak uyuşturucu madde satmak suçundan da aleyhine dava bulunduğunu göz önünde bulundurduklarını belirtti. Yargıç, bu nedenle sanığın yasadan yararlanamadığını ifade etti. 

İşlediği yağın bir suç…
Yargıç Asafoğulları, sanığı aleyhine getirilen “uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme” suçlarından suçlu bulup mahkûm ettiklerini, işlemiş olduğu suçun ağır ve yaygın suçlardan olduğunu söyledi. Yargıç Gökan Asafoğulları, bu tür suçlara hoş görü ile yaklaşılamayacağını ve uyuşturucu ticareti yapan kişilere hapislik cezası dışında bir ceza takdir edilemeyeceğini belirtti. 

6 ay ceza aldı
Yargıç Asafoğulları, sanığın suçunu kabul edip adaletin erken tecellisine katkı koymasını, epilepsi hastası olmasını ve işlemiş olduğu suçun 6 yıl önce meydana geldiğini belirterek davasını beklediği bu süre zarfından hiçbir suça bulaşmamasını lehine hafifletici sebep olarak değerlendirdiklerini ifade ederek, sanığı 6 ay hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2017, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474