banner564

6 değil 3 TL olmalı

Süt fiyatlarının zamlanması vatandaşlardan tepki gördü

6 değil 3 TL olmalı
banner598

 Çiğdem AYDIN 

   Yarım yağlı Koop Süt’ün litresine 55 kuruş, yağsıza da 65 kuruş zam gelmesi vatandaşların tepkisine yol açtı.
   Bu durumda yarım yağlı süt fiyatı 5 lira 75 kuruş, yağsızın ise 6 lira 15 kuruş oldu.
   Diyalog’a konuşan vatandaşlar “Süt ana besin maddesi olduğu için fiyatı 6 değil 3 lira olmalı” dedi. Vatandaşlar, çocuklar, büyükler için temel tüketim maddesi olan süt ile ilgili yetkililerin fiyat önlemi almasını istedi.

Ne dediler?..
Fatma Yurtan:
Süt tüketiyoruz. Ben taze süt almayı tercih ediyorum ve günlük olarak alıyorum. Litresi 6 TL olarak satılıyor. Ama bana göre biraz pahalı uzun ömürlü sütler de yine temel gıda olarak bakıldığında oldukça pahalı buluyorum. Özellikle süt gibi temel gıdaların olabildiğince daha ucuz olması gerekiyor. Fiyatları aşağıya çekmenin bir yolunu bulmaları gerekiyor. Örneğin biz haftada 2 -3 şişe (litre) tüketiyoruz. 

Talat Yurtan: 
Her gün süt tüketiriz özellikle çayımızın içerisinde muhakkak koyarız. Sütün litresini 6  buçuk TL’ye alıyoruz. Uzun ömürlü sütleri kullanmıyorum genelde ama pahalı buluyorum. İngiltere’ye kıyasla da oldukça pahalıdır. İngiltere’de çok daha ucuzdur süt. Çünkü temel gıdadır buranın şartlarına bağlı tabi ki ama ucuzlatılması gerekir. Bana göre süt 3 TL olmalıdır ki her kes alabilsin.”

Şenol Alnur :
Ben şeker hastasıyım ve az yağlı süt alıyorum tabi ki evdekilere de daha farklı alıyorum. Zamdan sonra alınca da baya fark etti. Bana göre çok pahalı. Hele ki ben ayda bir kasa süt tüketiyorum. O zaman da çok pahalı geliyor. Pahalı olmasın ama üreticiyi de mağdur etmesin bir şekilde fiyatlar dengelenmeli. Ülkedeki her kesim alım gücüne göre olmalı bu tür temel gıdaların fiyatları ki herkes alabilsin. Hiç iyiye gitmiyoruz. 

Kezban Alnur:
Hemen her şeye zam geliyor bir aydan diğer bir aya aldığımız ürünler günden güne azalıyor maaşlar aynı duruyor ama her markete geldiğimizde sepetten bir ürünü eksiltiyoruz şimdi de süte zam geldi. Çok pahalı oldu geçen ay daha ucuzdur şimdi neredeyse alamayacak duruma geliyoruz hükumetin bu zam konusuna bir çare bulması lazım. Süt 3 TL olmalı temel gıda. Sonuçta alamayacak insanlar var.

Emre Okaner :
Ben her sabah muhakkak 1 bardak süt tüketiyorum. Süt en son baktığımda 4 TL idi bir hafta önce bugün geldim 5-6 TL bu ülkede nasıl yaşayacağız biz gençler hiç bilmiyorum ama ben gitmeyi düşünüyorum bu şekilde yaşamak zor.

Kazım Okaner: 
Ben günde iki litre süt tüketirim gider geliriz fiyat değişiyor hemen her şeyde bugün de süt fiyatları değişti zamlandı. Biraz insaf yani bu hükumet bu zam furyasına bir çare bulmalıdır. Bu böyle olmaz. 6 TL bir süt biradan pahalı böyle iş olur mu olmaz. Yapsınlar 3 TL temel gıdadır bu sonuçta çocuğu, genci, yaşlısı içer.

Serda Kim: 
Tabi ki süt tüketiyoruz hemen her gün süt alıyorum zamların bu zamanda olması gerçekten çok kötü, bir taraftan döviz yükseliyor bir taraftan bu bağlı olarak fiyatlar yükseliyor. Bir önlem alınırsa çok daha iyi olur en azından süt temel gıdadır. Çocuklar için büyükler için temel tüketim çok önemli umarım önlemini alırlar. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473