banner564

7 dönüme 289 bin  Sterlin 

Başkasına ait araziyi sahte evrakla satan Enver Yücel’in 7 yılı cezaevinde geçecek

7 dönüme 289 bin  Sterlin 
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 62 yaşındaki C.K.’ye ait araziyi sahte vekâletname düzenleyerek bir inşaat şirketine sattıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçan ve bir süre sonra yasa dışı yollarda kuzeye geçince yakalanan Enver Yücel hakkındaki dava dün karara bağlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, 7 yıl hapse mahkûm edildi. Kararda sanığın kişilerin kutsal hakkı olan mülkiyet hakkına zarar verdiği belirtildi.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nüvit Gazi Hacı, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip Kır ve Yargıç Hazal Hacımulla'nın baktığı davada sanık uzun süreli hapse mahkûm edildi.
Kararı okuyan Başkan Gazi, Yücel’in “Evrak Sahteleme”, “Sahte Evrakı Tedavüle Sürme” ve “Sahtekârlıkla Para Temini” suçlarından yargılandığını belirtti.
Gazi, sanığın 3 Ağustos 2017 tarihinde Alsancak Bölgesi’nde C.K.  isimli kadına ait yedi dönüm araziyi sahte evraklar düzenleyerek satıp, 289 bin 300 Sterlin parayı sahtekârlıkla temin ettiğini söyledi.

Araziyi şirkete sattı ve kaçtı
Gazi, sanığın bir inşaat şirketine araziyi sattıktan sonra Güney Kıbrıs’a kaçtığını ve kaçak olarak geri gelince yakalandığını aktardı. 
Gazi, sanığın 28 Şubat 2018 tarihinden beridir cezaevinde yargılanmayı beklediğini ifade etti.
C.K. isimli kadının tazmin edilmediğini kaydeden Gazi, bu tür suçların kamu yararı gereği hapis cezası ile cezalandırılması gerektiğini ifade etti. 
Gazi, mülkiyet hakkının kutsal olduğunu belirterek, bu hakkın ihlal edilmesine müsamaha gösterilemeyeceğini dile getirdi.  Gazi, sanığın yargılandığı davalardan suçlu bulup 7 yıl hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474