banner564

700 bin Euro’ya mal olacak

Çamlıbel’de bulunan Ayios Pantelemionas Manastırı’nda yürütülen konzervasyon çalışmaları devam ediyor

700 bin Euro’ya mal olacak
banner598
Kültürel Miras Teknik Komitesi tarafından Çamlıbel’de bulunan Ayios Pantelemionas Manastırı’nda yürütülen konzervasyon çalışmaları hakkında dün basına bilgi verildi.
Ayios Pantelemionas Manastırı’nda düzenlenen etkinliğe Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin Kıbrıslı Türk Eşbaşkanı Ali Tuncay, Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Takis Hadjidemetriou, AB Destek Ofisi Sorumlusu Michela Foresti ve UNDP-PFF sorumlusu Tiziana Zennaro katıldı.
Kültürel Miras Teknik Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, Ali Tuncay, Kültürel Miras Teknik Komitesi olarak adanın her iki tarafında birçok proje yürüttüklerini ve kültürel mirasın artık çatışma ve birbirini suçlama aracı olarak değil, bir işbirliği alanı haline gelmekte olduğunu belirtti. 
Kültürel miras eserlerinin korunmasına engel teşkil eden tüm uluslararası engel ve kısıtlamaların kaldırılması gerektiğini ifade eden Tuncay, üzerinde çalışma yapılan eserlerin sadece Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların değil, insanlığın kültürel mirası ve ortak zenginliğimiz olduğunu vurguladı. 
Kıbrıslı Rum Eşbaşkanı Takis Hadjidemetriou, Kültürel Miras Teknik Komitesi’nin yapacağı birçok işi olduğunu söyledi. Hadjidemetriou, anıtların her iki taraftan uzmanların ve insanların bir araya geldiği, kaynaştığı ve işbirliği yaptığı yerler haline geldiğini belirtti.
UNDP-PFF sorumlusu Tiziana Zennaro, 15 Nisan tarihinde her iki taraftan üniversiteleri, 16 Nisan’da ise kamuoyunu yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmek için manastırda etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. 
Tiziana Zennaro, yaklaşık 700 bin Euro’ya mal olacak çalışmanın 2016 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını sözlerine ekledi.

Beş yılda 10 milyon Euro
AB Destek Ofisi Sorumlusu Michela Foresti, Avrupa Birliği’nin bu yıl da Kültürel Miras Teknik Komitesi çalışmalarına 1.4 milyon Euro katkıda bulunacağını, bu katkıyla birlikte son beş yıl içerisinde yapılan tüm katkının toplam miktarının 10 milyon Euro’yu bulacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2016, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474