banner564

74 yaşında çıkar

Güney’den 1 kilo 200 gram uyuşturucu ithal etmekle suçlanan Orbay Akbalat, 7 yılı hapiste geçirecek

74 yaşında çıkar
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

KKTC’ye ithal ettiği 1 kilo 200 gram ağırlığındaki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi alıcılarına ulaştırmak amacı ile Atlılar-Yıldırım arası ve Muratağa köyü çıkışı olmak üzere 2 farklı bölgeye bırakan Orbay Akbaşak hakkındaki karar dün açıklandı.
Başkan Düriye Elkıran, ve üye yargıçlar Hasan Dağlı ike Mesut Mesutoğlu’nda oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti adına oybirliği ile alınan kararı heyet başkanı Kıdemli Yargıç Düriye Elkıran açıkladı. Sanığın 4 Ekim 2015 tarihinde içerisinde 600 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulunan poşeti Atlılar-Yıldırım arasında bir bölgeye bıraktığı esnada pusu görevinde bulunan polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığını söyledi. Olay yerinde elde edilen soruşturmada zanlının Muratağa köyü çıkışına da bir poşet bıraktığının tespit edildiğini ve konu bölgeye gidildiğinde 600 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü madde ele geçirildiğini anımsatan Elkıran, sanığı oybirliği ile suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.

Binlerce kişi zehirlenecekti
Huzurdaki meselede ele geçirilen uyuşturucu miktarının 1 kilo 200 gram ağırlığında en tehlikeli uyuşturucu türlerinden biri olan “sentetik cannabinoid” olduğunu anımsatan Elkıran, konu uyuşturucu maddelerin ele geçirilememesi halinde binlerce kişinin zehirlenmiş olacağını ifade etti.  Huzurdaki meselede zanlı lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduklarını söyleyen Elkıran, sanığa kamu yararı gereği işlediği suçun vahameti ile orantılı uzun süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun ve adil bulduklarını belirtti ve sanık Orbay Akbaşak’ı 7 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473