banner564

82 militan öldü

Ağrotur’dan kalkan Tornado’lar, IŞİD hedeflerine füze yağdırdı

82 militan öldü
banner598
    Irak'ın farklı kentlerinde düzenlenen hava saldırılarında 82 IŞİD militanının öldüğü bildirildi. Yabancı ajanslar, Agrotur’daki İngiliz üssünden havalanan Tornado uçaklarının yanı sıra, koalisyon üyelerince gerçekleştirilen operasyonlarda, önceden planlanan hedeflerin vurlduğunu bildirdi.
 öldüğü belirtildi.
   Irak ordusunun Enbar Operasyonları Sorumlusu Korgeneral Reşid Felih ise yaptığı açıklamada, "Fransız savaş uçakları Felluce kentinde terörist IŞİD'e ait iki önemli mevziyi bombaladı. Aralarında Irak uyruklu 3 önemli komutanın da bulunduğu 7 militan öldürüldü" dedi.
   ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının bombardımanına devam ettiğini aktaran Felih, koalisyon güçlerinin "sivillere zarar vermemek için oldukça dikkatli" davrandığını iddia etti.

13 sivil hayatını kaybetti
   Felluce Devlet Hastanesi basın sorumlusu Visam el-İsavi de Irak ordusu tarafından kentin En-Nezzal, El-Cumhuriyye, El-Endülüs gibi bölgelerine yapılan operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 13 sivilin yaşamını yitirdiğini 10 kişinin yaralandığını ifade etti.
   Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut ise Ramadi'de güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda IŞİDmilitanı 82 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.
Ölen IŞİD militanlarının Arap ve yabancı uyruklu olduğunu aktaran Kerhut, aşiret birliklerinin de destek verdiği çatışmanın yaklaşık 5 saat sürdüğünü, operasyonda IŞİD'e ait 5 aracın da tahrip edildiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474