banner564

9 ay hapiste

Kilotuna sakladığı 3 gram eroin ve 400 miligram esrar ile ülkeye giriş yapmak isterken tutuklanan Muhammet Ali Biçer’e, beklediğinden fazla ceza biçildi

9 ay hapiste
banner598
Melin DOBRAN
Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yapmak isterken, Kilotuna sakladığı 3 gram eroin ve 400 miligram esrar ile yakalanan Muhammet Ali Biçer, hakkındaki karar dün açıklandı.
Ercan’da, geçtiğimiz Mart ayında narkotik detektör köpeği Cindy’ye takılan Muhammet Ali Biçer, 9 ay hapse mahkûm edildi.
Kararda, 24 Mart tarihinde ülkeye giriş yapan sanığın üzerinde detektör köpek Cindy’in tepki vermesi sonucu yapılan aramada, iç çamaşırı içerisinde ve sol ön cebinde bulunan sigara paketi içerisinde, 3 gram eroin 400 miligram hintkeneviri ele geçirildiği belirtildi. 

Eroin en tehlikeli türlerden…
Sanık hakkında verilen kararı okuyan Başkan Güran, sanığın ülkeye 3 gram291 miligram eroin ve 400 miligram hintkeneviri ithal etme suçunu işlediğini belirtti. Sanığın üzerinde bulunan iki tür uyuşturucudan eroin türü maddenin en tehlikeli uyuşturucular arasında olduğunu kaydeden Güran, sanığın iki tür uyuşturucu ile haşir neşir olduğunun görüldüğünü söyledi. Güran, kimsenin KKTC’ye miktarı ne olursa olsun uyuşturucu ithal etmeye hakkı olmadığını ifade ederek, bu tür suçları işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Suçunu kabul etmesi hafifletici neden
Sanığın suçunu kabul ettiğini, adaletin erken tecellisine yardımcı olduğunu, bu noktaların sanık hakkında hafifletici etken olarak değerlendirildiğini kaydeden Güran ancak sanığın üzerinde iki tür uyuşturucu bulunması ve bunları ülkeye ithal etmesinin ise ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirdiklerini ifade etti. Güran, sanığı yargılandığı, uyuşturucu madde ithal ve tasarrufu suçlarından 9 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474