banner564

9 yıl hapislik verildi

King Oto Galeri, Opel Plaza ve Özmerhan Finans Şirketi’nin eş zamanlı kundaklanması olayına karıştığı iddiasıyla yargılanan Mahmut Selkar hakkındaki karar açıklandı

9 yıl hapislik verildi
banner598
Başkent Lefkoşa’da geçtiğimiz yılın şubat ayında King Oto Galeri, Opel Plaza ve Özmerhan Finans Şirketi’nin eş zamanlı kundaklanması olayı ile ilgili ilk karar açıklandı. Olayla ilgili tutuklu yargılanan 5 sanıktan Mahmut Selkar hakkındaki karar belli oldu. Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık suçlu bulunarak 9 yıl hapse mahkûm edildi. 
Kararda sanığın 9 araç kundakladığı, 1 Milyon 173 bin 295 TL kasten zarar verdiği, böylesi bir meblağın ülke ekonomisini sarsan nitelikte olduğu belirtildi. Öte yandan diğer sanıklar Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Âdem Bağlars’ın ise yargılaması devam ediyor. 
Sanığı 9 yıl hapse mahkûm eden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi dün kararını ve gerekçelerini açıkladı. Sanık hakkındaki kararı Yargıç Gökhan Asafoğulları açıkladı. Asafoğulları, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm olguları değerlendirdiklerini dava sürecinde iddia makamının 27 tanık dinletip, 71 emare sunduğunu, savunmanın ise 4 tanık dinletip 3 emare sunduğunu belirtti. 

Emareler titizlikle incelendi
Yargıç Asafoğulları, sunulan emarelerin ve tanıkların titizlikle incelenip dinlendiğini, bu doğrultuda iddia makamının sanık aleyhine açmış olduğu 5 davanın 4’ünü şüpheden ari olarak ispat ettiğini söyledi. Yargıç, tüm olgular ışığında sanığı aleyhine getirilen “9 araç kundaklama, bina içindeki eşyaları yakma, mala kasten zarar verme, ağır bir cürüm işlemek için maske takma” suçlarından mahkûm ettiklerini ancak aleyhine getirilen kundakçılığa teşebbüs suçundan beraat etiğini belirtti. 
Yargıç Gökhan Asafoğulları, sanığın işlediği kundaklama suçunun toplumda infiale neden olduğunu, küçük olan ülkemizde yaşayan insanların eski günleri adeta arar durumda olduğunu belirtti. Asafoğulları, böylesi suçlara toplum üzerindeki etkisine göre ağır bir ceza takdir edilmesi gerektiğini, yasada kundaklama suçunun müebbet hapis cezası ile belirlendiğini göz önünde tutarak sanığı 9 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474