banner564

AB Derneği’ni ziyaret etti

Mustafa Akıncı, görevleri sırasında bağımsız ve tarafsız davranabileceğini kanıtladığını söyledi

AB Derneği’ni ziyaret etti
banner598
   Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, gerek Belediye Başkanlığı, gerekse Başbakan Yardımcılığı görevleri sırasında bağımsız ve tarafsız davranabileceğini kanıtladığını söyledi.
  Basın bürosundan yapılan açıklamaya göre Akıncı dün, AB Derneği’ni ziyaret ederek Dernek Başkanı Mustafa Damdelen ve Yönetim Kurulu üyeleriyle görüştü.
   Yıllar önce Kıbrıs sorununun çözümü ve Avrupa Birliği hedefiyle ilgili görüşleri AB Derneği’yle birlikte seslendirdiklerini anımsatan Akıncı, “Vizyonlarımızın birçok ortak noktası olduğunu biliyorum” dedi.
   Ziyarette dernek yetkililerine “Dört Boyutlu Siyasetin” temel ilkelerini özetleyen Akıncı, statükonun artık sürdürülemez olduğunu, çözüm odaklı siyaset hedefi çerçevesinde, BM parametrelerine uygun iki toplumlu ve iki bölgeli federatif bir çözümü öngördüğünü aktardı.

“Toplumsal sorunlar ihmal edilmemeli”
   Cumhurbaşkanı’nın birincil görevinin Kıbrıs müzakereleri olduğunu kaydeden Akıncı, toplumsal sorunların da ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Akıncı, Cumhurbaşkanlığı’nda 40 sözleşmeli kadrosu bulunduğuna dikkat çekerek, bu kadrolardaki uzman kişilerin çeşitli toplumsal sorunlar konusunda raporlarlar hazırlayabileceklerini; Cumhurbaşkanı’nın bu raporlar ışığında rehber ve yol gösterici görevini yerine getirebileceğini ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473