banner564

‘Abluka altındayız’

KKTC’li bakanların yıllarca uğramadığı şehitler diyarı Atlılar, Muratağa ve Sandallar ile Dip Karpaz’ı Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye’nin Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ziyaret etti

‘Abluka altındayız’
banner598
Teoman TURAN
Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, kısa süre içinde adaya ikinci ziyaretini gerçekleştirdi. Adaya ayak basar basmaz, şehitler diyarı Atlılar, Muratağa ve Sandallar’a giden Akdağ, daha sonra Diplarpaz’ı ziyaret etti.
KKTC’li siyasilerin seçimden seçime ziyaret ettikleri ‘unutulmuş bölge’ Dipkarpaz’ın Belediye Başkanı Suphi Coşkun, Bakan Akdağ’a sorunları aktarırken “Abluka altında yaşıyoruz” dedi ve acil yardım istedi.
Günübirlik resmi ziyaret amacıyla dün sabah saatlerinde KKTC’ye gelen Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Muratağa, Sandallar ve Atlılar Şehitlikleri’ni ziyaretinin ardından Dipkarpaz bölgesini ziyaret eden Akdağ, burada yerel yöneticiler ve vatandaşlarla görüştü. Akdağ’a Dipkarpaz ziyaretinde Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile TC Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti.

Emirnameler en büyük sorun
Özellikle hükümetlerin çıkardığı emirname nedeniyle Dipkarpaz’da inşaat yapamadıklarına dikkati çeken Coşkun,  Recep Akdağ’dan bu konuda yardım istedi.
“Milli Park ve SİT alanı ilan edildiği için çocuklarımıza ev bile yapamıyoruz. Bu sorunu  Sayın Akdağ’a aktardık. Bölgemiz adeta abluka altında” şeklinde konuşan Suphi Coşkun, hükümet ve siyasi parti yetkililerinin bölgenin sorunlarıyla ilgilenmediğini belirtti.
 
“Çocuklarımıza ev bile yapamıyoruz”
Coşkun, “Emirnameyle ilgili sorunlar var.  Sağlık ve eğitim sorunlarımız var dedik. Dipkarpaz abluka altına alındı. Çocuklarımıza ev bile yapamıyoruz.  Ben ve  halkım bütün siyasi partilerden şikayetçiyiz.  Milli Park ve SİT alanı ilan ettikleri için inşaat  yapamıyoruz. Köy ablukaya almışlar. Yan tarafında bile yapamıyoruz” dedi. 

“Hastalarımız ambulansta ölüyor”
Sağlıkla ilgili sorunları da Recep Akdağ’a aktardıklarını dile getiren Dipkarpaz Belediye Başkanı Suphi Coşkun, “Hastalarımız Gazimağusa veya Lefkoşa’ya giderken ambulans içinde hayatlarını kaybediyorlar” dedi.
Akdağ’ın bu  sorunu çözeceği sözünü verdiğini kaydeden  Coşkun, şunları söyledi:
“Sayın Recep Akdağ sağlıkla ilgili sorunu  çözeceği sözünü verdi.  Hastalarımız Gazimağusa ve Lefkoşa’ya ambulansla giderken hayatlarını kaybediyorlar.  Bunları dile getirdik. Burada Anavatan’dan gelen bir halk var en çok sorunu bizler yaşıyoruz.”
   Eğitimle ilgili sorunları da Akdağ’a aktardıklarını kaydeden Belediye Başkanı Coşkun,  her zaman okullar açıldıktan 3-4 ay sonra öğretmenlerin Dipkarpaz’a gönderildiğini belirtti.
    Apostolos Andreas’a giden yolun bozuk olduğunu da anlatan ve konuyu Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ’a aktardıklarını ifade eden Coşkun, şöyle dedi:
   “Her zaman okullar açıldıktan 3-4 ay sonra öğretmenleri görebiliyoruz. Apostolos Andreas’a giden yolun da yapılmasını istedik.”
Akdağ’ın  bölgenin Emirname, eğitim ve sağlık  sorunlarını hükümetle görüşeceğini kendisine aktardığını belirten Suphi Coşkun, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Akdağ’ın kendisini açık konuştuğu için tebrik ettiğini söyledi.
   Coşkun şu ifadeleri kullandı:
   “Sayın Akdağ, ‘Bu kadar açık yüreklikle konuşanı ilk defa gördüm’ dedi. Ben de kendisine önce ülkemin sonra da halkımın sorunlarını çözmek boynumun borcudur dedim. Benim için ülke çıkarı, ondan sonra Dipkarpaz ve Kaleburnu köyü. Onların sorunlarını dile getirmek benim görevimdir.”

“Siyasetçilerden şikayetçiyim”
Geçmiş hükümet ve siyasi partileri bölgeye ilgi göstermemekle eleştiren Dipkarpaz Belediye  Başkanı Suphi Coşkun, şöyle  dedi:
    “Gelmiş geçmiş ve şimdiki hükümet dahil olmak üzere bütün siyasi partilerden,  başta Belediye Başkanı olmak üzere şikayetçiyiz.  Türkiye’den bir bakan geldiğinde buraya uğruyorlar.  Geldiklerinde de bir şey yaptıkları yok. Yiyip içip dönüyorlar.”

Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 11:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474