banner564

Acı ifşaat

‘Açelya Projesi’ tanıtımında konuşan Sibel Dinçyürek, uyuşturucu deneme yaşının 11’e kadar düştüğünü söyledi

Acı ifşaat
banner598
Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa Rauf Denktaş Kültür ve Kongre sarayında dün gerçekleştirilen Açelya Projesi tanıtımında bir konuşma yapan Doç. Dr. Sibel Dinçyürek, Kuzey Kıbrıs’ta uyuşturucu deneme yaşının 11’e kadar düştüğünü söyledi
Projenin yürütücü kadrosunun başkanı Dinçyürek, toplam 800 haneye gidip, 120 soru sordukları araştırmalarındaki verileri kamuoyu ile paylaştı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın bulunduğu salonda Dinçyürek, uyuşturucu tehlikesinin ulaştığı korkunç boyutu verilerle aktardı.
Uyuşturucu deneme yaşının 11’lere düştüğünü tespit ettiklerinin altını defa defa çizen Dinçyürek, gidilen hanelerdeki 18 ile 40 yaşındaki herkesin ise kumar oynadığının tespit edildiğini belirtti.
Uyuşturucu kullanımının sadece Kuzey Kıbrıs’ı değil adanın bütününü tehdit eden bir sorun olduğuna da işaret eden Dinçyürek, uyuşturucu kullanımının önlenmesinin yanısıra, bu kişilerin rehabilite edilmesinin de önemine vurgu yaptı.

Uyuşturucuya savaş açıldı
Gazimağusa’da, özellikle Maraş bölgesinde hızla artan uyuşturucu, alkol ve kumar gibi alışkanlıklara karşı mücadele etme amacı ile geliştirilen “Açelya” projesinin tanıtımı dün Gazimağusa Rauf Denktaş Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. 
Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Özürlülere Eğitim ve Dayanışma Vakfının ortak olarak hazırladığı projenin danışmanlığını Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay yaparken projenin yürütücü kadro başkanlığını Doç. Dr. Sibel Dinçyürek üstlendi. 

Demirsöz: Daha yaşanabilir bir ülke hayal ettik
Dernek olarak hedeflerinin sağlıklı, daha üretken ve mutlu bireyler için yaşam kalitesini artıracak ortamları yaratmak olduğunu belirten Maraş Birlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İdris Demirsöz, “Açelya” projesine 3 yıl önce başlandığını söyledi. Maraş’tan başlayarak Mağusa ve Mağusa’dan sonra tüm KKTC’yi hedef alarak yola devam ettiklerini ifade eden Demirsöz, daha yaşanabilir bir ülke hayal ettiklerini kaydetti.

Saime Toptan: Proje başarıya ulaşacaktır
Sunumda kısa bir konuşma yapan Türkiye Özürlülere Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı Saime Toptan ise yapılacak olan çalışmaların, aileler ile milletin önünü açacağına olan inancını dile getirdi. Toptan, devlet yetkililerinin projeye desteğini ve katılımını gördükten sonra projenin başarıya ulaşacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.

Yorgancıoğlu: Mücadele komitesi oluşturduk
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da yaptığı konuşmada, önlenmesi gereken bir konuya önem verilmesi gerektiğini belirterek, çalışmayı yürüten derneklere teşekkür etti.
Uyuşturucu illeti ile mücadele edilmediği sürece  bu sorunun var olacağını belirten Yorgancıoğlu, hükümet olarak bu sorunu oldukça önemsediklerini ve projeye katkı koyacaklarını bildirdi. Yorgancıoğlu uyuşturucu ile mücadele komitesini oluşturduklarını da sözlerine ekledi.

Eroğlu: Tehlike çok büyük
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise uyuşturucu sorununun ülkenin en hassas ve endişe verici problemlerinin başında olduğunu söyledi. Uyuşturucu kullanım yaşının ilkokulun son sınıfına kadar düşmesinin tehlikenin çok büyük olduğunu gösterdiğine vurgu yapan Eroğlu, Rehabilitasyon Merkezinin kurulması ile ilgili uğraşan bir kuruluşun olduğunu ve herkesin katkı koyması gerektiğini ifade etti. Eroğlu, uyuşturucu ile mücadelede ailelere büyük görevler düştüğünü belirterek, çocukların özellikle sportif ve kültürel faaliyetlere yönlendirmesini istedi. Açelya Projesi kapsamında Maraş Bölgesi’nde yapılan ankete katılımın çok anlamlı olduğunu belirten Eroğlu, “demek ki kapıya dayanan tehlikenin farkındayız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2015, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473