banner564

Açılışı Akıncı yaptı

Esentepe’de 4 Haziran’a kadar devam edecek festival başladı

Açılışı Akıncı yaptı
banner598
Uğur İRTEM
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı önceki gün akşam eşi Meral Akıncı ile birlikte 9’uncu Uluslararası Esentepe Belediyesi Zerdali Festivali’nin açılışına katıldı.
Akıncı, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, müzakerelere verilen arayı ve süreci değerlendirdi.
Akıncı, İstanbul’da yemeğe katılmasının ardından yaşanan krizle kısa süreliğine müzakereye ara verildiğini anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yabancı liderler onuruna verdiği yemeğe davet edilmesinin ve orada bulunan BM Genel Sekreteri’yle görüşmesinin, Güney’de “dozu biraz aşırı” tepkilere neden olduğunu ve tek taraflı bir iptal ile gereksiz bir müzakere arası verildiğini anlattı.
Eşi Meral Akıncı’nın “Aynikolalı” yani Esentepeli olduğunu anımsatan Akıncı, etkinliğe sadece Cumhurbaşkanı sıfatıyla değil, aynı zamanda Esentepeli olarak da katıldığını vurguladı. 
Cumhurbaşkanı Akıncı, Esentepe’nin gün geçtikçe gelişerek çok kültürlü bir yapıya ulaştığını da ifade ederek, uluslararası katılımla çok kültürlülüğü yansıtan festivalin güzel geçmesini diledi.
Festivalin açılışında CTP Genel Sekreteri Tufan Erhürman, Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan ve Elmadağ Belediyesi Başkan Vekili İsmail Çiğdem de birer konuşma yaptı.

Festival 4 Haziran’a dek sürecek
Kuzey Kıbrıs Turkcell ana sponsorluğunda, Türkiye, Rusya, Polonya, Romanya, Cezayir’den konuk ekiplerin katılacağı festival çeşitli sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle 4 Haziran’a dek sürecek.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474